DNA îl vrea pe patronul ALBO după gratii. Vezi aici ce interdicţii a încălcat Neculai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Neculai este acuzat că a comercializat carne stricată la adăpostul protecţiei şefului DSVSA Galaţi, Viorel Gheorghiţă. Procurorii anticorupţie vor susţine, în această săptămână, cererea de arestare a lui Neculai la Tribunalul Galaţi, motivând că acesta a încălcat interdicţiile impuse de instanţă.

Dumitru Neculai, patronul lanţului de magazine ALBO, poate ajunge din nou după gratii, după ce procurorii DNA Galaţi au decis să înainteze Tribunalului cererea de a îl repune sub arest preventiv.

„Avem termen de judecată pentru ziua de vineri în această cauză. Din punctul nostru de vedere, acestă măsură se impune, deoarece a fost încălcată atât interdicţia de a părăsi localitatea, cât şi alte măsuri impuse de instanţă", a declarat Gheorghe Ivan, şeful DNA Galaţi.

Pe lângă arestarea preventivă, DNA va cere cel mai probabil şi închiderea magazinelor până la finalizarea anchetei.

Reamintim că medicul Viorel Gheorghiţă, fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi şi Dumitru Neculai sunt cercetaţi de DNA pentru fapte care au pus în pericol sănătatea publică. În cursul lunii iunie, în urma unei descinderi la mai multe locaţii aparţinând lui Neculai, au fost constatate grave încălcări privind modul de depozitare şi de ambalare a alimentelor.

Gheorghiţă, arestat

Procurorii anticorupţie au precizat în materialul de urmărire penală că cea mai gravă faptă a şefului DSVSA Galaţi şi a omului de afaceri Dumitru Neculai este vânzarea unor produse fabricate din carne alterată sau expirată, punând astfel în pericol sănătatea populaţiei.

Acuzaţiile oficiale care i se aduc lui Dumitru Neculai sunt: dare de mită, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, falsificare de alimente sau alte produse.


În acest moment, Viorel Gheorghiţă, fost director executiv al DSVSA Galaţi, este în arest pentru dare de mită, luare de mită, două infracţiuni de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite