Combinatul siderurgic de la Galaţi vrea redeschiderea LTG1, după 5 ani de conservare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ArcelorMittal Galaţi - vedere panoramică
ArcelorMittal Galaţi - vedere panoramică

Măsura este susţinută de faptul că LTG 1 are un consum energetic pe tona de metal prelucrată cu 20-25% mai mic decât cel al LTG 2, aflat în prezent în funcţiune. De asemenea, calitatea produselor funite este mai bună la laminorul 1.

Conducerea Combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi studiază oportunitatea redeschiderii Laminorului de tablă groasă nr. 1 (LTG 1, care se află în stare de conservare de circa cinci ani, în urma unei campanii de autodisponibilizări.

Din câte se pare, laminorul a fost conservat foarte bine şi poate fi pornit în orice moment, pentru asta fiind nevoie de angajarea a între 100 şi 200 de oameni.

Argumentele în favoarea acestei măsuri au rezultat dintr-un studiu cerut de noul director al ArcelorMittal, Bruno Ribo, numit la conducerea combinatului de doar o lună de zile. Potrivit unor surse din ArcelorMittal, din amintitul studiu a rezultat că că LTG1 are un consum energetic pe tona de metal prelucrată cu 20-25% mai mic decât cel al LTG2, aflat în prezent în funcţiune.

Mai mult decât atât, aprovizionarea cu materie primă este mai costisitoare la LTG2 deoarece se face pe calea ferată, în vreme ce la LTG1 este folosită o cale de role.
Nu este lipsit de importantă nici faptul că LTG are unele probleme cu calitatea tablei furnizate, care are diferenţe mari de grosime pe părţile laterale, după câte ne-au explicat specialiştii în domeniu.

Interesant e că este posibil ca LTG1 şi LTG2 să fie operate în paralel, pe fondul unei posibile reveniri a pieţei mondiale metalului. În acelaţi timp, însă, redeschiderea LTG1 ar putea să rămână doar la faza de intenţie dacă piaţa mondială rămâne la nivelul din 2011.

CITEŞTE ŞI

Singurul român ajuns în fabrica de sateliţi a americanilor lucrează la îmbunătăţirea propulsiei avioanelor de spionaj fără pilot

Activitatea ArcelorMittal Galaţi este afectată grav de gheţurile de pe Dunăre

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite