Circa 1.000 de animale dintr-un adăpost  sunt în pericol să moară de foame din cauza crizei coronavirusului

0
0

Se întâmplă la asociaţia „Help Lăbuş” din Galaţi, acolo unde animalele (în special câini) erau hrănite în bună parte pe baza unor înţelegeri cu o serie de restaurante. Acum, însă, localurile fiind închise, totul s-a contramandat. Cei de la asociaţie spun că au mare nevoie de bani pentru a ţine lucrurile sub control.

Probleme la adăpostul de animale pentru stăpân al asociaţiei „Help Lăbuş” din Galaţi. Potrivit celor de acolo, soarta celor circa 1.000 de animale (în marea majoritate câini fără stăpân) îngrijite acolo este în cumpănă din cauza efectelor epidemiei de coronavirus.

„Animalele sunt dependente de noi: au nevoie de hrană în permanenţă şi de îngrijire. Nu le putem lăsa în voia sorţii şi deja suntem în impas cu aprovizionarea. Furnizorii de alimente încep să intre în regres. Cei de la care primeam resturi de pui, oase, ne-au anunţat că au închis restaurantele. Asta înseamnă că trebuie să hrănim câinii doar cu mâncare uscată, boabe. O tonă de mâncare ne costă 2.500 de lei şi ajunge doar câteva zile. Suntem în impas”, a Corina Grigore, administratorul adăpostului.

Probleme sunt şi cu voluntarii, care din cauza epidemiei nu mai reuşesc să ajungă la adăpostul aflat în afara oraşului Galaţi. „Avem nevoie şi de măşti, dezinfectant şi materiale sanitare. Nu vrem să ne gândim la ce este mai rău. Animalele ne au doar pe noi. Nu putem lăsa atâtea suflete fără hrană, apă şi îngrijire”, a  mai spus Corina Grigore.

În urma unui prim apel, de acum câteva zile, câţiva elevi de la Liceul CFR şi de la Liceul Energetic din Galaţi au organizat o colectă de hrană care a mai dat un răgaz asociaţiei. De asemenea, din donaţii diverse s-a cumpărat circa o tonă de hrană. Însă în circa 5 zile mâncarea se va termina din nou. De aceea, membrii asociaţiei fac un apel la comunitate pentru a salva animalele de la înfometare şi, în final, de la moarte. Detalii puteţi găsi pe pagina de Facebook a Help Lăbuş Galaţi. 
 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri