Chiar dacă e sesiune/ Program „de vară” la bibliotecile universitare din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii au la dispoziţie foarte puţine ore pe zi bibliotecile universităţilor, deoarece acestea se închid la 16.00.

În vreme ce marile universităţi europene pun tot timpul studentul în centrul educaţiei, în România instituţiile de învăţământ preferă să-i lase pe studenţi să se adapteze la ceea ce le oferă ele. Un exemplu este programul bibliotecilor universitare.

De pildă, biblioteca Universităţii „Juan Carlos" din Madrid are, în perioada sesiunilor, program de la 8.00 la 00.45, în timpul săptămânii, iar sâmbăta de la 8.00 la 14.00 şi de la 16.45 la 00.45.

La noi, din contra, programul din timpul sesiunilor nu se modifică. Ba uneori se întâmplă să fie mai redus. Biblioteca centrală a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi are program de luni până vineri între orele 8.00 şi 16.00, iar sâmbăta între 8.00 şi 13.00.

„Este clar că la universităţile de prestigiu se face totul în sprijinul studentului. Pe de altă parte, noi nu avem cereri din partea membrilor Ligii pentru prelungirea programului", spune liderul Ligii Studenţilor, Dorin Coteţ, conştient totuşi că nu este exclus ca mulţi să se fi obişnuit deja cu acest program.

Acelaşi răspuns l-am primit şi de la conducerea Universităţii.„Nu a existat, până în prezent, nicio solicitare din partea studenţilor pentru modificarea programului. Dacă va exista, aceasta va fi supusă atenţiei Biroului de Senat", spune Luiza Şerbănescu de la departamentul Comunicare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos".

Programul „relaxat" este specific şi altor universităţi din ţară: „Babeş Bolyai" din Cluj (10.00-16.00) sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" (9.00-19.00).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite