Cele şapte limbaje ale iubirii. Identifică nivelul pe care vibrează perechea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi la prima vedere poate părea o chestie complicată, limbajele iubirii sunt, de fapt, un lucru cât se poate de practic, pe care fiecare dintre noi e necesar să îl cunoască pentru a avea o relaţie sănătoasă cu partenerul de viaţă.

Limbajele iubirii se referă la nevoile persoanei cu care ne împărţim viaţa. Unii dintre noi au nevoie să fie luaţi zilnic în braţe şi să li se spună că sunt iubiţi, pe când alţii se simt iubiţi când soţul sau soţia le face de mâncare şi se ocupă de treburile gospodăreşti. Fiecare are propriul limbaj al iubirii la care răspunde, iar dacă partenerul nu îl identifică la timp, cel mai adesea relaţia se destramă.

”Limbajul iubirii este un mod de a comunica extrem de important. Acesta este întâlnit de la minerale până la plante, animale şi, evident, oameni. În natură, limbajul iubirii este extrem de fluent şi funcţionează de minune datorită legii rezonanţei”, explică psihologul Stelian Chivu.

Din păcate, angoasele, fricile şi şabloanele mentale cu care mulţi dintre noi se confruntă fac ca limbajele iubirii să fie de cele mai multe ori distorsionate. Există mai multe canale ale iubirii: declaraţiile făcute între parteneri, timpul şi calitatea lui petrecut în doi, darurile şi serviciile pe aceştia şi le fac şi contactul fizic.

”Când cineva iubeşte, transmite semnale din punct de vedere fizic, emoţional şi mental. Fizic, vorbim despre limbajul buzelor, al mâinilor, al ochilor şi, bineînţeles, limbajul atingerii. La fiecare dintre noi, limbajul iubirii este emis, recepţionat şi aşteptat. În prezent sunt foarte multe persoane care, din punct de vedere psihologic, aşteaptă. Vorbim de nişte programe psihologice de genul <<să vină prinţul sau prinţesa pe un cal alb>>. Pentru a atrage iubirea este recomandat să cunoaştem cele şapte litere ale alfabetului iubirii, ca să le spunem aşa”, punctează psihologul Stelian Chivu.

”Sexualitatea nu este suficientă”

Primul limbaj este cel al mirosului propriu şi al vitalităţii. Când dorim să atragem pe cineva şi să generăm iubire, acest lucru se întâmplă la nivel fizic prin substanţele chimice generate de organism, într-un mod asemănător cu cel al animalelor care sunt în perioada de împerechere. Pentru ca acest lucru să se întâmple e necesar ca persoana în cauză să aibă gânduri de frecvenţă înaltă şi o vitalitate puternică şi armonioasă.

Cel de-a doilea limbaj al iubirii este cel sexual. ”Aici este mai mult de lucru. Pentru a atrage un partener, sexualitatea nu este suficientă, aceasta nu este un limbaj al iubirii armonios. Lucrurile se schimbă profund când sexualitatea se manifestă prin iubire. Are loc o evoluţie extrem de rapidă şi armonioasă atât la nivel de individ, cât şi de cuplu”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Al treilea limbaj este cel al puterii. Cei care folosesc acest limbaj emit forţă în iubire, dar este recomandat să nu o folosească. Şi asta pentru că iniţial persoana iubită poate fi fascinată de atenţia care i se acordă, dar ulterior se va simţi sufocată de iubirea partenerului şi se va despărţi de el.

”Multe persoane au probleme din acest motiv pentru că sunt un generator de iubire, vor să iubească, simt nevoia să dăruiască şi nu au către cine să direcţioneze această energie. Atunci când intră într-o relaţie, îşi sufocă partenerul cu iubire. Aici este o mare problemă, dar acest gen de manifestare poate fi controlat prin conştientizare”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Cel mai înalt limbaj al iubirii

Al patrulea limbaj este iubirea-iubire, în care totul curge. Nu e nevoie nici măcar ca partenerii să îşi vorbească. Ei se înţeleg din priviri. 

Al cincilea limbaj este comunicarea la nivel profund. Acest gen de iubire este posibil chiar dacă partenerii nu fac dragoste, pentru că reuşesc să comunice pe toate cele cinci canale de care aminteam anterior.

Al şaselea limbaj vizează o comunicare de un nivel şi mai înalt. Fiecare dintre parteneri comunică şi înţelege foarte bine atât partea sa masculină, cât şi pe cea feminină. Tind către un echilibru interior, iar iubirea lor în exterior se manifestă extrem de armonios. Este acel gen de iubire în care informaţiile mentale sunt integrate cu emoţiile generate de inimă.

”Al şaptea limbaj este cel al iubirii divine. Acest limbaj este atins de aceia dintre noi are reuşesc să genereze iubire indiferent că primesc sau nu înapoi afecţiune. Fiecare dintre noi are propriul limbaj al iubirii. Important este să îl descopere şi să îl transmită partenerului, astfel încât să înceapă să comunice prin intermediul acestuia, iar relaţia lor va evolua extrem de frumos”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Efectele psihologice ale rugăciunii. Cum reuşesc călugării să atingă pacea mentală

Cum ne influenţează ADN-ul gândurile şi emoţiile. Cea mai puternică stare care vindecă şi bolile fizice

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri