Cele mai ciudate restaurante din lume. Lista localurilor-toaletă, a cârciumilor-puşcărie şi a mâncărurilor total bizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea restaurantelor ciudate sunt în zona asiatică, însă în top se strecoară şi câteva localuri din ţări în care arta culinară presupune mai degrabă eleganţă decât decoruri şi meniuri şocante.

Când vine vorba despre bizarerii culinare, nimeni nu-i întrece pe asiatici, care par decişi să demonteze toate tabuurile occidentale legate de meniul, „ritualul” şi instrumentarul aferent unui restaurant. După cum puteţi citi în materialul de faţă, nimic nu este imposibil, iar în „horă” au început să se prindă şi localuri din ţări în care arta culinară se bazează pe eleganţă şi conformism.

Beijing: orice penis în meniu

„Guolizhuang” este un restaurant din Beijing (China), care are ca specific organele sexuale. Din meniul acestui local fac parte diferite preparate care au la baza organele sexuale ale masculilor din diverse specii de animale.

Cei care îi trec pragul pot încerca, într-o infinitate de reţete, penis de câine, de motan, de măgar, de focă sau de şarpe (şi lista poate continua), dar şi diferite cocktail-uri cu sânge din animale.

Taipei: hrană în vasul de WC

La restaurantul „Modern Toilet” din Taipei clienţii găsesc closete în loc de scaune, pot comanda îngheţată de ciocolată, specific modelată, în boluri sub forma de vas de toaletă, iar rola de hârtie igienică este în loc de şerveţele.

Tematica bizară este continuată şi pe pereţii localului, unde semnele „WC” din toată lumea sunt expuse ca decor şi nicidecum ca indicator către  toaletă. Un restaurant asemănător se află şi în Portugalia şi se numeşte „W'Duck”, fiind o atracţie terbilă pentru turişti.

Kyoto: mâncare doar pe pipăite

„Pitch Black” din Kyoto este unul dintre locurile în care clienţii mănâncă în bezna şi nu pentru că s-ar fi tăiat curentul, ci pentru că aşa e specificul restaurantului.

În local obiectele de iluminat precum telefoanele mobile sau ceasurile sunt strict interzise. Este atat de întuneric încât nu poţi vedea absolut nimic, singurele persoane care văd în încăpere fiind ospătarii, care poartă ochelari cu infraroşu.

Volterra: mic dejun la puşcărie

„Fortezza Medicea” este un restaurant ce funcţiomnează într-o închisoare din Volterra (Italia). Puşcăria este veche de o jumătate de mileniu, iar administratorii ei au decis că poate fi un mijloc de reeducare eficient.

Cea mai mare parte a personalului este formată din deţinuţi, iar tacâmurile şi vasele folosite sunt specifice sistemului penitenciar. În schimb, mâncarea este „a la carte” şi este făcută de bucătari profesionişti.

Maldive: prânz pe fundul mării

„Ithaa” face parte din complexul Hilton Maldives Resort & Spa şi este primul restaurant subacvatic din lume. A fost proiectat în Noua Zeelandă, construit în Singapore şi acum îşi primeşte vizitatorii în apele ce înconjoară insulele Maldive. 

Este situat la cinci metri sub Oceanul Indian, lângă o superbă barieră de corali. Vizitatorii pot privi fauna şi flora subacvatică prin geamul de acril, ce oferă o panoramă la 270 de grade.

Bruges: cina pe macara

„Dinner In The Sky”  este un concept belgian de restaurant (prima oară a fost folosit la Bruges), care foloseşte o macara pentru a ridica o platformă pe care se află masa, invitaţii şi chelnerii la aproximativ 50 metri deasupra solului. Acest nou concept de restaurant a fost importat în toate colţurile lumii, chiar şi în România.

Los Angeles: gustarea de pe trupul unei virgine

Situat în inima Hollywood-ului, pe Sunset Strip, „Sushi Restaurant bar and lounge” este un local destinat exclusiv adulţilor. Aici ai parte de preparate exotice şi de tradiţia Nyotaimori, o practică în cadrul căreia trupul unei tinere virgine (cel puţin aşa cere tradiţia) este folosit drept platou pentru sushi.

Tokyo: experiment de canibalism

La „Cannibalistic Sushi” din Tokyo lucrurile sunt şi mai ciudate decât în cazul precedent. Astfel, temerarii care se decid să vina aici au parte de un meniu inedit: un corp uman comestibil, cu pielea din aluat şi sos în loc de sânge, adus pe o targă de spital şi aşezat pe masa clienţilor. Nu lipsescc bisturiuri, pense şi alte intrumente care să faciliteze accesul la organele interne ale mâncării.

Cehia: baie în bere

Situat într-o zonă montană din Cehia, „Bear Spa” este un restaurant din orăşelul Písek Jablunkova, de la graniţa cu Polonia. Aici, turiştii au parte pe lângă mâncarea specifică zonei şi de un tratament pe cinste: relaxare într-o cadă plină cu bere făcută după o reţeta secretă a hotelierului austriac Hedwig Bauer.

Manila: la masă în casa piticilor

La restaurantul „Hobbit House”, din Manila, o să ai surpriza să dai peste cei mai mici ospătari din lume. Restaurantul a fost deschis de către fundaţia Peace Corps şi Jim Turner, mare fan Tolkein, iar locul este renumit ca fiind unul dintre cele mai bune locuri unde se cântă muzică live.


Vă mai recomandăm şi:

Ce sunt puţişoarele cu mac: reţeta şi subtilităţile lingvistice ale vechii şi controversatei mâncări româneşti

Topul celor mai scârboase mâncăruri din lume. Unde se mănâncă trompe uterine de broască şi ouă clocite de raţă

Top 7 cele mai ciudate băuturi. Aveţi curaj să gustaţi suc din scuipat de rândunică sau vin cu pui de şoareci? 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite