Peisaje de poveste pe Faleza Dunării. Oamenii de zăpadă au umplut aleea de promenadă din Galați

0
Publicat:

Ninsoarea din ultimele zile a creat peisaje de poveste pe Faleza Dunării, principalul loc de promenadă din Galați. Oamenii au ieșit să se bucure de prima ninsoare și au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă.

Oamenii de zăpadă au umplut Faleza Dunării FOTO: George Nica
Oamenii de zăpadă au umplut Faleza Dunării FOTO: George Nica

Imaginile superbe cu Faleza Dunării din Galați, acoperită de zăpadă, au fost surprinse de fotograful profesionist George Nica, dar și de trecători. 

De departe, punctul de atracție l-a reprezentat cei șapte oameni de zăpadă construiți de două gălățence care și-au adus astfel aminte de veselia și inocența copilăriei. Desigur, și omul de zăpadă-porcușor a stârnit zâmbete pe buzele trecătorilor.

 Omuleții de zăpadă pe Faleza Dunării  FOTO: Nina Alexandru
Omuleții de zăpadă pe Faleza Dunării FOTO: Nina Alexandru

Cei mai încântați au fost copiii. Mai ales că pentru mulți dintre micuți, zăpada a fost o premieră, fiind prima iarnă adevărată din viața lor, în orașul în care s-au născut.

„Luminița, o prietenă Mecanturistă, a însuflețit faleza Galațiului cu frumusețea efemeră a șapte Omuleți de Nea. A muncit la ei toată ziua. Ajunsă mult mai târziu, i-am dat o mână de ajutor și am încropit și eu unul, dar cu mult simț de răspundere. Chestia aceea mică, atașată de ai noștri este făcută de un trecător. Un grup de tineri, prinși de focul creației, au atașat și ei unul, sprijinit într-un cot, uitându-se la ceilalți. A ieșit o veselie generală a tuturor trecătorilor și o minunată după-amiază, cu suflet de copil”, a scris pe Facebook, Nina Alexandru. 

Turnul de Televiziune, de pe malul Dunării FOTO: George Nica
Turnul de Televiziune, de pe malul Dunării FOTO: George Nica

În imaginile de poveste au mai fost surprinse: Elicea de pe Faleza Dunării, bătrânul fluviu și sălciile de pe mal, Turnul de Televiziune, dar și vechile sculpturi din metal. 

Malul Dunării din Galați, în straie de iarnă FOTO: George Nica
Malul Dunării din Galați, în straie de iarnă FOTO: George Nica

„Este minunată Faleza zilele acestea. Am ieșit la plimbare și ne-am bucurat ca în copilărie, atunci când mergeam prin troiene și construiam cazemate. De foarte mulți ani nu am mai văzut așa multă zăpadă, iar asta nu poate fi decât un motiv de fericire”, ne-a spus un gălățean. 

Faleza Dunării, acoperită de zăpadă FOTO: George Nica
Faleza Dunării, acoperită de zăpadă FOTO: George Nica

Faleza Dunării de la Galaţi este cea mai lungă faleză amenajată la malul fluviului şi, în acelaşi timp, principalul loc de promenadă din oraș. 

„Elicea” de pe Faleza Dunării, un simbol al Galațiului  FOTO: George Nica
„Elicea” de pe Faleza Dunării, un simbol al Galațiului FOTO: George Nica
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite