Ce pedeapsă a primit românul care şi-a incendiat concubina după 20 de ani de convieţuire. „Îi mai dau foc odată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat dintr-o comună gălăţeană a dat dovadă de o violenţă extremă după ce şi-a stropit partenera de viaţă cu benzină şi i-a dat foc. Mai mult decât atât, individul le-a spus poliţiştilor că dacă ar avea ocazia, şi-ar incendia din nou concubina.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 8 iulie pe Tică Sinescu, un gălăţean din comuna gălăţeană Corod, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Fapta a avut loc pe 28.08.2021, iar anchetatorii au stabilit că bărbatul a venit beat acasă şi a început să inventeze tot soiul de acuzaţii la adresa partenerei sale de viaţă, cu care are o relaţie de 20 de ani.

La un moment dat a luat o sticlă cu benzină, a stropit-o în zona picioarelor şi apoi i-a dat foc. ”A stropit-o cu 200 de mililitri de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o, cauzându-i arsuri pe 7 % din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, spune procurorul de caz.

Femeia a fugit în afara casei ca să ajungă la o fântână şi să se stropească cu apă, dar concubinul ei i-a blocat calea, deşi ardea ca o torţă, şi i-a spus că ar fi trebuit să o stropească cu benzină în zona capului şi apoi să îi dea foc. Şi-a continuat ameninţările şi după ce la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţiştii. Le-a spus că nu regretă ce a făcut şi, dacă va mai fi nevoie, îi mai dă foc odată.  

La faţa locului a ajuns şi fiul celor doi, după ce acesta îşi sunase anterior tatăl, iar când l-a întrebat ce face, bărbatul i-a răspuns: „Uite, i-am dat foc lu mă-ta cu benzină.” Agresorul a inventat pe loc câteva motive puerile pentru a justifica ceea ce făcuse. Mai întâi, le-a spus poliţiştilor că partenera lui de viaţă plecase de acasă fără să îi lase de mâncare, apoi a acuzat-o că l-a stropit cu bulion fierbinte, dar probele au demonstrat că minţise în ambele situaţii.

„Gradul de pericol social concret al faptei săvârşite este unul foarte ridicat, chiar dacă actele inculpatului au rămas în stadiul tentativei. Acţiunile inculpatului denotă intenţia, cel puţin indirectă, a inculpatului de a suprima viaţa persoanei vătămate”, este concluzia instanţei de judecată, care nu a trecut cu vederea faptul că individul nu a regretat niciun moment ce i-a făcut concubinei sale, ba chiar a susţinut că ar repeta isprava dacă ar avea prilejul.

Tică Sinescu a fost obligat să achite şi aproape 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi în contul îngrijrilor medicale primite de partenera sa de viaţă în perioada în care a fost internată.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un cunoscut interlop a fost eliberat condiţionat. Cum s-a răzbunat pe rivalul care a încercat să îl ucidă

O maşină de Poliţie s-a făcut scrum pe câmp. Şeful de post a coborât chiar înainte ca autoturismul să ia foc

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite