Boschetarii s-au încălzit pe scara unui bloc din Tiglina dând foc la un dulap cu murături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au stinsşi al doilea incendiu provocat de boschetari la blocul A1 Foto: arhivă
Pompierii au stinsşi al doilea incendiu provocat de boschetari la blocul A1 Foto: arhivă

Este al doilea incendiu provocat în decurs de câteva zile de „persoane fără adăpost”, care astfel înţeleg să le mulţumească pentru toleranţă locatarilor de la A1. Locatari disperaţi şi revoltaţi că autorităţile nu-i protejează de boschetarii-vandali.

De ani de zile, boschetarii aciuiaţi pe holurile blocului de garsoniere A1, din Ţiglina I, au devenit un adevărat coşmar pentru locatarii acestuia, iar autorităţile nu fac absolut nimic pentru a le rezolva problema.

Că nu este un simplu moft şi o lipsă de ospitalitate, o demonstrează ultimul incendiu provocat în mod intenţionat de nedoriţii „vecini” fără domiciliu.

„Oameni ai străzii, care obişnuiesc să se adăpostească noaptea în spaţiile comune ale blocului A1, au urcat la etajul IV, în data de 24 decembrie. Acolo, pe hol, au găsit un dulap din lemn, aparţinând unui locatar care-şi depozitase îl el murăturile, şi i-au dat foc. Incendiul provocat a distrus uşile metalice de la şase garsoniere aflate în apropiere, precum şi cablurile reţelelor de alimentare cu energie electrică şi pe cele de telecomunicaţii. Fumul dens a invadat holul şi a ajuns şi la celelalate etaje. La ora 22.10, s-a intervenit cu două autospeciale, cu autoscara pentru evacuarea locatarilor şi cu un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor persoanelor  afectate de fumul”, ne-a informat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Acesta nu este primul incendiu provocat de boschetari în blocul A1. Penultimul a datează din seara de duminică 16 decembrie. Şi atunci, holurile s-au umplut de un fum dens după ce „colocatarii” - pe bună dreptate nedoriţi în bloc - au adunat pliantele publicitare din cutiile poştale, le-au pus grămadă pe un tablou electric şi apoi le-au dat foc.

Locatarii garsonierelor de la A1 spun că boschetarii pripăşiţi în blocul lor nu se mărginesc la incendieri, ci obişnuiesc să taie cabluri, să mânjească pereţii cu fecale şi să scrie pe ei cuvinte obscene.

Deşi trăiesc într-o zonă în care impozitarea proprietăţilor imobiliare se face la valoare maximă, gălăţenii care locuiesc la A1 în Ţiglina I, se întreabă dacă este nevoie să ardă tot blocul pentru ca autorităţile să se sinchisească şi de problema lor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite