Avalanşă de acte false la frontiera de est. Se falsifică de la documente de identitate până la asigurări şi înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

În fiecare lună, la controalele de rutină făcute de poliţiştii de frontieră sunt descoperite zeci de acte falsificate. În top sunt, mai nou poliţele de asigurare auto, urmate de certificatele de înmatriculare şi de permisele de conducere.

Falsificatorii de documente, dar şi poliţiştii de frontieră au din ce în ce mai mult de lucru la graniţa de est. Lunar, sunt descoperite zeci de documente falsificate - mai ales poliţie de asigurare auto, certificate de înamtriculare şi permise conducere - ceea ce arată că fenomenul este unul de amploare.

Iată, în continuare, cîteva dintre cazurile descoperite în ultimele zile.

În data de 27 noiembrie 2016, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe drumul european E87, un autoturism marca Volskwagen Passat înmatriculat în Bulgaria, care era condus de gălăţeanul Ştefan A., în vârstă de 37 ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea şi valabilitatea asigurării internaţionale tip carte verde prezentate la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, rezultând că pentru autovehiculul respectiv nu este încheiată nicio asigurare tip carte verde. Faţă de cele constatate, Ştefan A. a declarat că pentru suma de 450 euro a obţinut documentul de la o persoană pe care nu o cunoaşte. 

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În data de 26 noiembrie 2016,  un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe drumul european E87, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Republica Italia, care era condus de cetăţeanul moldovean Dumitru V., în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor specifice, a rezultat că permisul de conducere prezentat nu figura în bazele de date ale Poliţiei, fiind falsificat. Dumitru V. a declarat că a obţinut documentul contra sumei de 1.000 de euro, de la un intermediar care i-a promis că-i face rost de un permis valabil.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În data de 26 noiembrie 2016, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, condus de gălăţeanca Viorica U., în vârstă de 35 ani.

Cu ocazia controlului, dar şi a verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul respectiv era radiat din circulaţie din luna septembrie, de către autorităţile germane, plăcuţele de înmatriculare fiind declarate furate.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar conducătoarea auto este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite