Alimente expirate și o mizerie de nedescris într-un restaurant din Galați. Localul a fost închis VIDEO

0
Publicat:

Un restaurant din Galați a fost închis temporar și amendat de comisarii de la Protecția Consumatorilor deoarece aceştia au descoperit alimente expirate, frigidere murdare și rafturi cu zone ruginite.

Restaurant din Galați închis de Protecția Consumatorului: FOTO: Protecția Consumatorului Galați
Restaurant din Galați închis de Protecția Consumatorului: FOTO: Protecția Consumatorului Galați

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Galaţi a desfășurat o acțiune de verificare la restaurantul Moniq, din municipiul Galați, locație care aparține SC Tif Transgal SRL, ca parte a unei „tematici proprii de control“.

Inspectorii au descoperit mai multe neregului precum: „folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare și spaţii de lucru total neigienizate, cu pereţi cu igrasie, paviment şi frigidere murdare, rafturi cu zone ruginite; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu data limită de consum depăşită; neafişarea informaţiilor privind preţurile, cantităţile nete ori substanţele alergene conţinute în produsele preparate”.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate o amendă contravențională, în valoare de 3.000 lei, două avertismente și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate.

„Totodată, a fost dispusă oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme”, informează Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați.

Restaurant chinezesc închis

Un restaurant chinezesc din Galați a fost închis temporar, în ianuarie 2023, și amendat cu 10.000 de lei de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați. Printre neregulile găsite sunt spaţii frigorifice neigienizate, cu rugină, produse care nu aveau menţionată data limită de consum.

„Abaterile constatate în timpul controalelor, au fost: folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare total lipsite de igienă: spaţii de lucru, paviment şi frigidere neigienizate, rafturi cu zone ruginite; utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum precizate pe etichetă; folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; existența unor grupuri sanitare insuficient igienizate, cu chiuvete nefuncţionale”, a transmis Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate, precum și oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite