VIDEO O tânără cu COVID-19 a murit a doua zi după ce a născut. Soţul a făcut plângere pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Paiu a murit după naştere  FOTO: Facebook Mirela Paiu
Mirela Paiu a murit după naştere  FOTO: Facebook Mirela Paiu

Tragedia s-a întâmplat duminică seara, la Maternitatea COVID "Buna Vestire" din Galaţi. Tânăra mamă a murit, dar fetiţa născută prin cezariană este sănătoasă.

UPDATE: Soţul tinerei a făcut deja plângere penală la poliţie, fiind deschis un dosar penal in rem sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, el susţinând că vrea să afle cauzele morţii partenerii sale de viaţă.

Femeia, diagnosticată cu COVID-19 pe data de 7 decembrie, a murit duminică duă-amiază, la o zi după ce a născut prin cezariană.

„Am vorbit cu soţia tot timpul, ultima dată duminică, la ora 14.17, era bine şi la ora 17.20 am fost sunat şi mi s-a spus că a decedat. După cezariană, mi-a zis că respiră fără mască de oxigen, totul era bine. Plămânii nu au fost afectaţi şi dacă ar fi fost afectaţi nu ar fi putut respira după cezariană fără mască. Nu  a avut probleme de sănătate. Am făcut plângere pentru că nu ştiu cauza morţii, vreau să ştiu şi eu ce s-a întâmplat cu soţia mea”, a precizat George Paiu, soţul femeii care a murit.


Tragedie la Adjud 

Mirela Paiu, o tânără femeie din municipiul Adjud, judeţul Vrancea, a murit duminică seara la Maternitatea COVID "Buna Vestire" din Galaţi, acolo unde a fost internată după ce a fost depistată cu coronavirus. Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a născut cu doar o zi în urmă o fetiţă sănătoasă, dar starea ei de sănătate s-a agravat.

„Pacienta a venit în unitatea noastră în ziua de 11 decembrie, prin transfer de la Spitalul municipal Adjud, cu insuficienţă respiratorie acută în contextul SARS CoV-2, confirmat prin test PCR efectuat pe data de 7 decembrie. În data de 12 decembrie, comisia de medici din cadrul unităţii noastre a decis că se impune naştere prin cezariană. S-a născut o fetiţă de 2,6 kg, sănătoasă, care la testul PCR a ieşit negativ. Din păcate, starea mamei s-a agravat duminică astfel încât la ora 15.45 a fost înregistrat decesul prin insuficienţă cardio-respiratorie acută şi stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a spus  dr. Costinela Georgescu, manager Maternitatea „Buna Vestire” Galati

Femeia era căsătorită şi mai avea un copil de 5 ani.

Rudele şi prietenii s-au mobilizat şi vor să ajute tânăra familie greu încercată.

”Cei care aţi cunoscut-o pe Paiu Mirela, haideţi să venim în ajutorul familiei care este greu încercată în acest moment, fiecare cu cât poate, este un moment foarte dureros pentru toată lumea, doi îngeraşi şi-au pierdut mama mult prea devreme, cea mare va creşte cu dorul faţă de mama ei, cea mică o va cunoaşte doar din fotografii”, au scris, pe Facebook, cei apropiaţi. 

Conform acestora, contul este deschis pe numele soţului, George Paiu, la Raiffeisen, având IBAN - RO45RZBR0000060018993153.

Vă mai recomandăm:

Un medic cu afecţiuni grave a murit în agonie, acasă, infectat cu coronavirus. Familia acuză spitalul: „Nu a fost considerat o urgenţă“

Tragedie în presa sportivă: Răzvan Tomescu, răpus de COVID-19 la doar 53 de ani
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite