VIDEO Autorităţile din Focşani, în căutare de turişti după deschiderea centrului de informare şi promovare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Informare Turistică Focşani
Centrul de Informare Turistică Focşani

Primăria Municipiului a dezvoltat mai multe trasee turistice în apropierea localităţii şi a realizat o strategie de dezvoltare locală în cadrul căruia dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate importantă.

Primăria Focşani a beneficiat de o finanţare de 316.028 de lei de la uniunea Europeană pentru implementarea proiectului privind crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare Turistică din municipiul Focşani. Centrul a fost inaugurat astăzi iar cei care s-au ocupat de acest obiectiv promit că va reprezenta un real suport şi un important punct de reper pentru toţi turiştii care sosesc în judeţul Vrancea.

Centrul de Informare este dotat cu o sală multimedia, unde turiştii vor putea consulta şi primi gratuit ghiduri, hărţi şi pliante, vor putea accesa Internetul prin Infopoint-ul amplasat la intrare sau vor putea viziona filme de informare realizate în cadrul proiectului.

1

De asemenea, turiştii şi vizitatorii centrului vor putea achiziţiona produse tradiţionale autentice, create de meşterii şi artizanii populari locali şi expuse într-o miniexpoziţie, putând astfel să ducă acasă o bucăţică din farmecul şi ineditul acestor locuri.

Prin acest proiect, s-au creat şi două locuri de muncă, dar deocamdată nu s-au făcut angajări, centrul fiind deservit zilnic, între orele 8.30-16.30,  de o persoană detaşată din cadrul primăriei. Proiectul are şi un site, www.focsani-turism.info, unde vizitatorii pot afla care sunt atracţiile turistice ale zonei şi alte informaţii despre obiectivele din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite