Sicrie şi cruci lăsate în câmp, lângă Penitenciarul Focşani. „Glumă macabră sau avertisment în stil mafiot?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicriele au fost aduse şi abandonate pe câmp FOTO: Roşucin Utarb
Sicriele au fost aduse şi abandonate pe câmp FOTO: Roşucin Utarb

Oamenii legii din Vrancea efectuează în acest moment cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care articole de pompe funebre au ajuns în acea zonă.

Un localnic a semnalat luni seară, 28 martie, la poliţie faptul că pe un câmp de lângă cimitirul din Cartierul Mîndreşti, chiar în vecinătatea Penitenciarului Focşani, se află un sicriu, gol în interior.

În jurul sicriului erau doi localnici care se uitau miraţi la coşciug şi nu înţelegeau ce se întâmplă.

La faţa locului au venit poliţiştii, care iniţial au crezut că e vorba despre  glumă, dar la insistenţele celor care i-au chemat au decis să adreseze câteva întrebări şi locatarului locuinţei în vecinătatea căreia se afla sicriul, care părea să ştie ceva despre întâmplare.

În timp ce oamenii legii îl chestionau pe localnic, în zonă a apărut un SUV din care au coborât  trei bărbaţi au revendicat „copârşeul”. De faţă cu poliţia, cei trei au ornat frumos locul cu o cruce pe care scria un nume şi o lumânare, apoi au plecat cu toţii lăsând scena intactă.

După câteva ore, din cauză că articolele funerare stârneau indignarea vecinilor şi teama copiilor şi bătrânilor, localnicii au revenit cu un apel la 112 şi li s-a transmis că au fost identificaţi autorii faptei, care se află la secţia de poliţie pentru declaraţii. Seara a venit o maşină de la pompe funebre şi a ridicat sicriul şi crucea din câmp.

Sursa Facebook / Roşucin Utarb

sicriu focsani

În mod ciudat însă, peste noapte, în acelaşi loc, au apărut două sicrie, având lângă ele două cruci înfipte, cu acelaşi nume înscris pe ele, fiind indicată ca dată a morţii ziua de 27 martie 2022. În jurul lor, foarte multe lumânări aprinse.

Din spusele unui martor, cele două sicrie au fost coborâte noaptea, între orele 1.00 şi 2.00, de această dată din două SUV-uri. Oamenii se întreabă dacă nu cumva este vorba despre o reglare de conturi între clanurile mafiote.

Sursa Facebook / Roşucin Utarb

sicriu focsani

„Aş înclina să cred că este un avertisment în stil mafiot, ceea ce mă face să mă îngrozesc, odată prin prisma faptului că ceea ce vedeam prin filmele cu mafioţi din Italia anilor ’80 se întâmplă azi în România, dar, mai ales, prin lipsa de respect şi teamă a unora faţă de instituţiile statului, având în vedere că de faţă cu poliţistul şi jandarmul sosiţi la faţa locului făptaşii au aprins şi o lumânare şi au înfipt şi o cruce lângă sicriu, cruce pe care era scris numele unei persoane, bănuiesc că numele persoanei vizate”, spune bărbatul care a sesizat poliţia.

În cursul zilei de marţi, 29 martie, poliţiştii au mers din nou la locul cu pricina, pentru noi cercetări.

„În cursul serii de 28 Martie am fost sesizaţi prin 112 cu privire la existenţa unui sicriu abandonat pe un teren aflat în apropierea unui cimitir de la marginea mun. Focşani. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoana care ar fi aşezat sicriul gol în locul respectiv, aceasta fiind sanctionată contravenţional cu suma de 500 de lei. În această dimineaţă, am fost din nou sesizaţi cu privire la amplasarea a două sicrie şi cruci în aceeaşi zonă, iar în urma primelor cercetări efectuate a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. În prezent cercetările sunt continuate pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale ce se impun.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Ion Stavăr face sicrie solide: “Din sicriele mele nu mai iese nimeni”

Sicrie şi cruci la ofertă vândute de fiscul vrâncean
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite