SF-uri cu firme de familie. Cum au ajuns doi soţi să încaseze contracte grase de la Primăria Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Dragomir, de la Urban scope, alături de primarul Cristi Misăilă
Radu Dragomir, de la Urban scope, alături de primarul Cristi Misăilă

Societăţile Urban Scope şi Global Tech X Pert au încasat peste 300.000 de lei de la municipalitate pentru întocmirea unor documentaţii tehnice.

Urban Scope, reprezentată de Radu Dragomir, este una dintre firmele care în ultimii doi ani prosperă şi din contracte obşinute de la Primăria Focşani.

Societatea s-a ocupat de revizuirea strategiei de dezvoltare a municipiului şi a elaborat studiul de fezabilitate în vederea amenajării unui parc tematic pentru ciclişti, dar a avut şi alte contracte cu valori mai mici sau mai mari de a Primăria Focşani.

În luna septembrie, Primăria a virat în conturile acestei firme suma de 184.640 de lei, pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru resistematizarea infrastructurii de transport rutier la nivelul municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonal.

Proiectul a fost viu discutat şi la şedinţa din luna august a Consiliului Local Focşani, opoziţia din legislativul focşănean nefiind de acord cu proiectul prezentat de însuşi reprezentantul firmei, Radu Dragomir. Acesta lucrează însă în familie cu municipalitatea din Focşani.

În afaceri a fost implicată şi soţia lui, Ionela Dragomir, care conduce firma Global Tech X Pert. Societatea soţiei a încasat, tot în septembrie, 119.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Focşani.

Despre Radu Dragomir se ştie că a fost până în anul 2016 consilier personal al primarului municipiului Deva, Petru Mărginean.

În presa locală din Deva, Radu Dragomir este prezentat drept un personaj misterios şi unul dintre apropiaţii fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, condamnat la închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat de subminarea economiei naţionale.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite