Şefii de la Mediu, ameninţaţi cu demiterea dacă nu rezolvă problema mirosurilor din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Nicuşor Halici i-a ameninţat pe şefii de la Mediu cu demiterea
Prefectul Nicuşor Halici i-a ameninţat pe şefii de la Mediu cu demiterea

Prefectul de Vrancea a cerut şefilor de la Garda de Mediu să-i dea un răspuns cu privire la sursa mirosurilor urâte din Focşani.

Prefectul Nicuşor Halici le-a cerut funcţionarilor de la Garda de Mediu să stea mai mult pe teren şi să descopere sursa mirosurilor urâte din Focşani. Termenul dat de prefect pentru acest lucru este sâmbătă, 30 august, atunci când focşănenii cu spirit civic vor să organizeze şi o acţiune cu sticluţe de parfum.

“Tot au fost avertizaţi în ultimii ani şi trebuie să mergem inclusiv pană la suspendarea activităţii dacă nu înţeleg. Doresc să-şi forţeze muşchii cu instituţiile statului sau să facă lobby pe lângă anumiţi funcţionari? Ei bine, toleranţa zero va fi sintagma care va domni peste Garda de Mediu. Notificare către Agenţia de Mediu şi aplicăm cea mai drastică sancţiune. Acesta este un mesaj către toate instituţiile statului. Dacă o singură dată mai miroase cum a mirosit săptămâna care se încheie, evaluăm activitatea celor două instituţii, începând de la director pană la funcţionarul care trebuia să-şi facă treaba. Aşa cum avem drepturi, avem şi obligaţii şi ar trebui să ne luăm foarte în serios obligaţiile“, i-a avertizat prefectul Nicuşor Halici pe şefii de la Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu.

Reprezentanţii Gărzii de mediu au transmis că au sancţionat atât o fermă de păsări, cât şi una de proci, după ce au fost descoperite mai multe nereguli.

De menţionat că sâmbătă, pe 30 august, la ora 18.00,  focşănenii sunt invitaţi să vină în Piaţa Unirii, pentru o acţiune inedită, menită să tragă un semnal de alarmă asupra mirosurilor pestilenţiale din oraş.

La evenimentul promovat pe Facebook sub denumirea „Parfumul oraşului meu”, oamenii sunt chemaţi în Piaţa Unirii, înarmaţi cu sticle de parfum, pe care le vor răsturna pe paviment.

„Poate fi un parfum ieftin oricum miroase mai bine decât "parfumul porcilor". Toţi participanţii vom deschide sticluţele de parfum, în acelaşi timp şi le vom răsturna pe caldarâm. Hai să le arătăm că ne pasă de calitatea aerului pe care-l respirăm!”, spun organizatorii acţiunii.

Până acum focşănenii au primit foarte bine această iniţiativă, pe care o sprijină din tot sufletul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite