Primul pas pentru deblocarea crizei apei calde. 2,2 milioane de lei de la Guvern pentru Primăria Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de termoficare a rămas fără gaze FOTO: Ştefan Borcea
Societatea de termoficare a rămas fără gaze FOTO: Ştefan Borcea

Societatea de termoficare din Focşani are însă nevoie de 5,5 milioane de lei pentru achitarea facturii care să permită reluarea furnizării gazelor către centrala termică.

La cinci zile după ce societatea de termoficare ENET a sistat furnizarea apei caldă către focşăneni, Guvernul vine cu un ajutor financiar către Primăria Focşani în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Este vorba despre alocarea a 2,2 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, bani însă care nu sunt suficienţi pentru achitarea facturii la gaze. 

Furnizarea de gaze către centrala ENET a fost întreruptă pentru o datorie de 5,5 milioane de lei. Prin urmare firma la care acţionar aproape unic este Consiliul Local trebuie să facă rost de încă 3,3 milioane de lei pentru plata facturii. 

Până acum, societatea ENET mai reuşea să facă rost de bani pentru achitarea facturilor din vânzarea energiei electrice, graţiei centralei cu cogenerare, dar odată cu închiderea gazelor motoarele centralei nu mai produc energie electrică care să fie vândută în sistemul naţional.

 Rămâne de văzut ce decizie se va lua şi la nivel de administraţiei locală în criza apei calde. 

ENET mai are 10.000 de clienţi, racordaţi la sistemul centralizat, adică 30% din clienţii existenţi în 1990.

Vă mai recomandăm:

Mii de focşăneni, fără apă caldă pe termen nelimitat. Care este motivul

Primarul Focşaniului taie bani de la investiţii pentru o săptămână de căldură în oraş. Ce stradă rămâne cu gropi

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite