Primăria a cerut de la Guvern 25 de milioane de lei pentru căldura de la iarnă, Cîţu i-a dat de şapte ori mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conductele ENET
Conductele ENET

Suma de bani va fi alocată în urma şedinţei de Guvern care are loc joi seara, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Societatea de termoficare ENET ar mai putea furniza pentru încă o perioadă apă caldă şi căldură în apartamentele racordate la sistemul centralizat, în şcoli şi spitale, nu se ştie pentru cât timp, după ce Guvernul a decis joi seara să aloce sume către oraşele aflate în nevoie.

Astfel, Executivul de la Bucureşti, reunit în şedinţă online, a decis să aloce municipiului Focşani 3,7 milioane de lei. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma

"Guvernul va aloca astăzi 37 miliarde lei vechi pentru asigurarea căldurii în municipiul Focşani! În urma discuţiilor purtate cu ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, am primit asigurarea că în şedinţa de Guvern din această seară va fi alocată suma de 3,694 mii lei (circa 3,7 milioane lei), pentru asigurarea fondurilor necesare încălzirii locuinţelor din Focşani. Astfel, municipiul reşedinţă de judeţ nu se va confrunta cu oprirea căldurii şi apei calde, aşa cum, din păcate, s-a întâmplat în alte localităţi din România", a scris Toma pe pagina de Facebook.

Suma este însă total insuficientă, având în vedere că în urma calculelor făcute de municipalitate s-a stabilit că este nevoie de 25 de milioane de lei pentru toată perioada de iarnă, bani solicitaţi la Guvern prin Asociaţia Municipiilor din România. 

Pe lângă aceşti bani, Primăria Focşani va contribui cu o subvenţie de 5,9 milioane de lei, reprezentând diferenţa dintre preţul facturat populaţiei, de 285 de lei/gcal şi costul real de producţie al gigacaloriei, care este de 650 de lei.

Sunt sume foarte mari, care arată cât de păguboasă este pentru stat şi bugetul local este această societate de termoficare aflată pe deasupra şi în insolvenţă.

Vă mai recomandăm:

Vine o iarnă cumplită pentru focşăneni. Zeci de mii de oameni, şcolile şi spitalele, fără căldură pentru că societatea de termoficare e în colaps

Situaţie-limită în oraşul unde oamenii au căldură 3 ore pe zi. Dacă încep de luni cursurile, elevii vor învăţa în frig

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite