Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, verificaţi de ofiţeri de la IGPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Vrancea
IPJ Vrancea

Cel mai probabil, controlul are legătură cu cazul „Liviu Jitea”, după ce au apărut informaţii că lucrători de poliţie ce au atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale ar fi fost influenţaţi de afacerist să închidă ochii.

Ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se află în control la IPJ Vrancea, pentru a verifica activitatea poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Aproape sigur, controlul are legătură cu arestarea omului de afaceri Liviu Jitea, pentru contrabandă cu alcool, din referatul magistraţilor gălăţeni reieşind că milionarul „a încercat să influenţeze lucrători de poliţie ce au atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi derivatelor acestuia, cu scopul neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a unor activităţi în legătură cu serviciul, urmare a capturării în trafic de alcool şi întocmirii unor dosare penale rezultate din acestea”.

De altfel, doi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea au fost audiaţi în acest dosar, fără însă a avea calitatea de învinuiţi.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite