Podul din Vrancea care s-a rupt era în reabilitare. Fost ministru: „Parte din bani au fost luaţi de apă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de la Vadu Roşca s-a rupt.
Podul de la Vadu Roşca s-a rupt.

Podul reste râul Putna s-a prăbuşit la una din extremităţi, iar din fericire nu se afla nimeni pe el în momentul producerii evenimentului.

Podul peste râul Putna, care face legătura între localităţile vrâncene Vulturu şi Vadu Roşca, s-a prăbuşit la una din extremităţi sâmbătă seara.

Podul era afectat de la inundaţiile catastrofale din anul 2005 şi abia de curând s-a început reabilitarea lui.

Fostul ministru PNL al Dezvoltării Ion Ştefan, în prezent deputat la Forţa Dreptei, spune că lucrările de reabilitare la pod se ridică la 4,3 milioane de lei, fără TVA, iar contractul a fost obţinut de firma C-ON TRUST ENGINEERING, din Bacău.

Iniţial, contractul a avut o valoare mai mică, însă sumele au fost actualizate.

„Sectorul de drum este în reabilitare, prin PNDL 2, o investiţie de peste 14 milioane lei, parte din bani fiind luaţi acum, de apă, prin nepriceperea constructorilor! Solicit de urgenţă conducerii CJ Vrancea, dar şi Ministerului Dezvoltării să facă verificări la sânge în teren şi să prezinte urgent rezultatele. Consider că este de bun simţ ca la acest moment să se ia în calcul şi rezilierea contractului cu firmele constructoare, Citadina şi Firogal, care au arătat că pun vieţile vrâncenilor în pericol! Nu ştiu ce blestem este pe capul oamenilor de la Vadu Roşca şi de la Vulturu, care aşteaptă de ani de zile o infrastructură modernă şi care de la baron au primit “ţeapă”, iar de la actuala conducere CJ, iată, un pod pe care să îl ia apa la o ploaie normală! Acestea sunt “cele mai bune drumuri judeţene din România”, “succese marca PSD” şi, mai nou, ale USL 2.0!”, a precizat Ion Ştefan.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea spune că a făcut deja verificări.


„Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Judeţean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roşca toate detaliile privind soluţiile de lucru alese în zonă, în condiţiile în care de câteva zile se ştia că va ploua şi erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării. Administraţia judeţeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgenţă", a anunţat Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un pod din Vrancea s-a prăbuşit din senin. Construcţia era avariată de la inundaţiile din 2005 VIDEO

O ploaie de o oră a făcut prăpăd în judeţul Vaslui. Torenţii au afectat zeci de case şi au distrus două poduri şi aproximativ 20 de kilometri de drumuri

Pod prăbuşit Vrancea

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite