Parada militară de la Focşani, de Ziua Naţională a României, urmărită de peste 1.000 de localnici. Fasolea cu cârnaţi s-a lăsat mult aşteptată de pofticioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an a avut loc în centrul municipiului o paradă dedicată împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.


Manifestările de Ziua Naţională a României, la care au luat parte autorităţi civile, militare, dar şi locuitori ai oraşului au început la ora 11.30, cu acordarea onorului militar prefectului Sorin Hornea.

De la sărbătoare a lipsit, pentru al doilea an consecutiv, Marian Oprişan, dar au fost prezenţi politicieni de la toate partidele, ocazie bună şi pentru ceva campanie electorală.

Au ţinut discursuri, unele mai lungi decât se impune la un astfel de eveniment, comandantul Garnizoanei Focşani, gen. Adrian Stroea, primarul Cristi Misăilă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu şi prefectul Sorin Hornea.

Aproximativ 1.000 de focşăneni, adunaţi de o parte şi de alta a Bulevardului Unirii, au urmărit cu emoţie parada militară susţinută de  unităţi ale Garnizoanei Focşani,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Penitenciarului Focşani şi Poliţiei.

Pe străzile municipiului au putut fi văzute blindatele şi aruncătoarele de grenade care fac parte din dotarea militarilor vrânceni, tehnică militară compatibilă cu standardele NATO, precum MLI, Medevac, Complexul Ghepard, TAB-urile, Chevrolet Falcon, autostaţia Panther.

Alături de tehnica de luptă a  Garnizoanei, la paradă au luat parte şi maşinile poliţiei, jandarmeriei, pompierilor şi SMURD.

Manifestările oficiale s-au încheiat cu un concert de muzică de fanfară susţinut pe esplanda din faţa Palatului Administrativ de Muzica Militară a Garnizoanei Focşani.

Totodată, autorităţile au pregătit 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pentru oamenii prezenţi la manifestare, mâncare care s-a lăsat însă aşteptată, întrucât bucătarii au uitat să aducă polonicele şi ustensilele necesare, fapt pentru care mulţi focşăneni care s-au aşezat iniţuial la coadă au renunţat să mai aştepte.

ziua nationala
ziua nationala
image
ziua nationala
image
image
ziua nationala
ziua nationala
ziua nationala
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite