FOTO VIDEO Ziua Naţională a României sărbătorită modest la Suceava. Mii de oameni au participat la parada militară din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Naţională a României sărbătorită modest la Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac
Ziua Naţională a României sărbătorită modest la Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Mii de suceveni au luat parte şi în acest an la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Parada militară şi muzica populară au făcut deliciul publicului.

Oficialităţile sucevene au organizat pentru Ziua Naţională a României, începând cu ora 11.00, o paradă militară  pe bulevardul 1 Decembrie din municipiul Suceava, la care au luat parte mii de suceveni.

În faţa acestora au defilat plutoane de militari de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi de la Fălticeni, Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Poliţia de Frontieră, precum şi un pluton de pompieri militari din Republica Moldova.

Parada militară a pornit din centrul Sucevei, din zona Mc Donald’s, a trecut prin faţa Casei de Cultură şi s-a oprit la Prefectură.

Înainte de începerea paradei militare, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au ţinut fiecare câte un mic discurs prin care le-au transmis românilor „la mulţi ani”.

Festivităţile din acest an organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României au fost mult mai modeste în comparaţie cu ceilalţi ani. Asta deoarece la începutul acestei săptămâni, de Ziua Bucovinei (28 noiembrie), autorităţile locale au aprins bradul şi luminile în municipiul Suceava, „furând” practic startul.

„Întrucât am devansat aprinderea bradului şi a luminilor din oraş pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, pe data de 1 Decembrie nu vor avea loc evenimente deosebite. Va fi organizată tradiţionala paradă militară şi vor fi depuse coroane la monumentul Bucovina Înaripată. De asemenea, pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor va continua seria de spectacole ”, a declarat zilele trecute primarul Sucevei, Ion Lungu.

Chiar şi aşa, cei mici s-au arătat plăcut impresionaţi de parada militară organizată în centrul Sucevei, promiţând că vor fi prezenţi şi în anii ce vor urma la astfel de manifestări.

Alte ştiri pe această temă:

Ziua Naţională a România. Cele mai spectaculoase imagini de la parade de 1 Decembrie FOTO

FOTO Pe un frig pătrunzător, 500 de persoane şi 50 de mijloace tehnice au pus în scenă o paradă spectaculoasă la Bistriţa

Mii de braşoveni au îndurat frigul pentru a sărbători ziua naţională în centrul oraşului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite