Ministrul Apărării Naţionale a dispus o anchetă pentru a afla cum a ajuns general de brigadă Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Demersul ministrului Apărării Naţionale vine ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor ziariştilor pe acest subiect.

Ministerul Apărării Naţionale a anunat în această dimineaţă că ministrul Mihnea Motoc a dispus cionstituirea unei comisii care să cerceteze modul cum a ajuns general de brigadă Gabriel Oprea.

"Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică", anunţă într-un comunicat de presă MApN.

Cum „au explodat“ gradele lui Oprea în armată

Gabriel Oprea (55 de ani) a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi din Sibiu în anul 1983, ca ofiţer de intendenţă, cu grad de locotenent. În 1990 a avansat cu un grad, până la căpitan. Din CV-ul său militar lipseşte în totalitate perioada 1993-2001. Atunci a fost reactivat în armată direct la gradul de colonel (sărind peste cele de maior şi locotenent-colonel). Tot în anul 2001, în guvernarea Năstase, a fost promovat general maior activ de justiţie militară, iar în 2003 a primit a doua stea de general. Ulterior, a fost trecut în rezervă, dar în 2008 a căpătat şi a treia stea de general. După numai un an, în 2009, preşedintele Traian Băsescu l-a cadorisit şi cu a patra stea de general, cel mai înalt grad în Armata Română, în afara celui foarte rar de mareşal, care se poate acorda doar în timp de război.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite