Medicul epidemiolog al Spitalului de Urgenţă din Focşani şi-a dat demisia din cauza sistemului "ultramegapolitizat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Diana Stoica era singurul medic epidemiolog al Spitalului de Urgenţă Sf Pantelimon din Focşani şi un specialist extrem de apreciat în această perioadă de pandemie.

Medicul Diana Stoica a anunţat luni seara, printr-un mesaj scris pe pagina de Facebook, că şi-a dat demisia din funcţia de medic epidemiolog la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani. În mesaj, medicul invocă politizarea excesivă a sistemului medical. 

"O zi la care nu m-am gândit că va veni...dar,...DA mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. De ce? Din multe motive adunate...de câteva luni...atunci când managementul "de top" al unei unităţi sanitare este ultramegapolitizat să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spun, care o pot  face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a "tras lozul câştigător" şi a ajuns în "vârful" unei instituţii sanitare să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele", a scris pe Facebook medicul din Focşani. 

Diana Stoica este singurul epidemiolog al celei mai mari unităţi spitaliceşti din Vrancea, Spitalul de Urgenţă “„Sf. Pantelimon” Focşani.

Din iniţiativa sa, în Focşani s-a derulat în premieră o campanie de instruire a personalului didactic din ctoate şcolile din învăţământ preuniversitar de stat din oraş, cu privire la protecţia individuală, protecţia colectivă şi combaterea riscului îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2. 

Vă mai recomandăm:

Medicul epidemiolog care îi învaţă pe profesori cum să se apere de COVID-19:  „Înainte de a fi medic, sunt mamă”

Şefa epidemiologilor din România: „Este realist să aşteptăm vaccinul anti COVID-19 la începutul anului viitor“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite