Lider de sindicat din Vrancea: "Personalul nedidactic cu jumătate de normă pierde între 200 şi 300 de lei la salariu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ionescu, lider SLÎ Vrancea
Constantin Ionescu, lider SLÎ Vrancea

Sindicaliştii din învăţământ trag un semnal de alarmă cu privire la anomaliile pe care le creează noua legislaţie fiscală.


Reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământul vrâncean  spun că modificarea Codului Fiscal va afecta drastic personalul nedidactic din şcoli care lucrează cu jumătate sau un sfert de normă.

Este vorba în special de femeile de serviciu din şcoli.

"Am situaţie concretă de la Garoafa, unde eu sunt titular. Sunt două femei de serviciu cu jumătate de normă şi una cu un sfert de normă. Angajatele cu jumătate de normă pierd între 200 de lei şi 300 de lei la salariu, iar cea cu un sfert de normă nu pierde nimic, dar nici nu câştigă nimic. Şi profesorii de la plata cu ora vor pierde bani prin trecerea contribuţiilor la salariat. Am primit telefoane din mai multe locuri din judeţ, de la secretari şi contabili care ne-au semnalat aceste anomalii. Am adus la cunoştinţa liderilor noştri aceste nereguli şi sperăm să se reglementeze situaţia", ne-a spus liderul  Sindicatului Liber din Învăţământ Vrancea, Constantin Ionescu.

Potrivit acestuia, salariile se vor plăti între 10 şi 14 februarie şi atunci va exista o situaţie completă cu privire la preconizatele scăderi salariale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite