Liberalul Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Depuţaţilor, pune presiune pe Guvern pentru reducerea TVA la 9% pentru carne
0Acesta spune că reducerea TVA la pâine a adus rezultate bune la bugetul de stat şi ar trebui să se aplice şi la alte produse de bază.
Astăzi a aut loc la Camera Deputaţilor o masă rotundă pe tema reducerii TVA la carne şi produse din carne, organizata de preşedintii Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice şi ai Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor.
La dezbatere au participat reprezentanţii Federaţiei Naţionale PRO AGRO, ai Asociaţiei Producătorilor de Carne din România, ai Asociaţiei Române a Cărnii, şi ai Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.
Această consultare cu producătorii şi procesatorii din industria cărnii s-a desfăşurat în contextul în care, pe data de 6 martie, deputaţii liberali au depus în procesul legislativ o iniţiativă de completare a art 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal şi prin care se propune reducerea TVA la 9% pentru carne.
„Sectorul de carne din România este controlat în prezent de către 10 mari fabricanţi care acoperă 70% din piaţă. Prin acest TVA redus vor scădea preţurile şi se va reuşi stoparea aşa numitelor exporturi false spre ţările vecine, având în vedere că Moldova va intra în Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană, iar Ungaria a scăzut deja TVA-ul la această categorie de produse”, a declarat deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice din Camera Deputaţilor.
Mai puteţi citi:
Liberalii nu mai sunt atât de siguri de reducerea TVA-ului la pâine