Imagini spectaculoase de pe șantierul Autostrăzii A7 Buzău-Focșani. Cât au avansat lucrările VIDEO

0
Publicat:

Autostrada Buzău-Focșani, în lungime de peste 82 de km, va asigura prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova. Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Autostrada avansează de la zi la zi FOTO: Captură Video pro Infrastructura
Autostrada avansează de la zi la zi FOTO: Captură Video pro Infrastructura

A trecut o lună de la deschiderea șantierului autostrăzii A7, lotul 4 Mândrești Munteni-Focșani Nord (10,94 km), iar utilajele firmei care a câștigat licitația, UMB, lucrează aproape non-stop.

Lucrările au avansat simțitor iar acest lucru se vede simțitor din imaginile postate joi, 3 noiembrie, pe contul de Youtube al Asociației Pro infrastructură.

Cei 10,94 de kilometri includ nodul Focșani Nord care este prelungit cu aproape 4 km până în DN2D.

CNAIR a semnat deja cu firmele celui supranumit "regele asfaltului", Dorinel Umbrărescu, toate cele patru tronsoane.

Finanțare prin PNRR

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar contractul include construirea a 12 poduri, între care Podul peste Râmnicu Sărat și pesteDN22.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acesta vor fi construite 18 poduri și un pasaj, între care Podul peste DJ 205R și peste pârâul Ramna.

Autostrada aveansează de la zi la zi FOTO: Captură Video Pro Infrastructura
Autostrada aveansează de la zi la zi FOTO: Captură Video Pro Infrastructura

Pe tronsonul 1 (Buzău-Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km și o valoare de 689,28  milioane de lei (fără TVA), antreprenorul va construi inclusiv 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 7.264.022.000 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată prin PNRR, prin asistență de tip împrumut, iar valoarea contractului de finanțare la această dată este de 1.764.619.683,44 lei, inclusiv TVA și acoperă loturile 1 și 4 ale autostrăzii Buzău Focșani. Lucrările la Autostrada Buzău-Focșani sunt preconizate a se finaliza în decembrie 2026.

Întreaga autostradă A7 are 430 de kilometri și ar urma să se construiască de la Ploieşti până la Vama Siret.

Drumul a fost împărţit pe loturi, între Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău şi Paşcani. Cele patru segmente de drum sunt: Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani, Focşani – Bacău şi Bacău Paşcani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite