Edilul Focşaniului anunţă că din 2 iunie pune lacătul pe uşa Primăriei. El spune că cinci instituţii proprii au bugete invalidate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă anunţă închiderea Primăriei
Cristi Misăilă anunţă închiderea Primăriei

Primăria Focşani a solicitat marţi Instituţiei Prefectului să exercite cu celeritate controlul de legalitate asupra Hotărârii Cosiliului Local privind aprobarea bugetului general al municipiului Focşani pe anul 2021.

Primarul Cristi Misăilă spune că mai multe entităţi publice, precum Primăria Focşani, Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, Poliţia Locală, Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei" şi Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" au bugete invalidate în urma încercării de a încărca bugetul în sistemul naţional de raportare.

Asta după ce la votarea bugetului au fost tăiate 20 de milioane de lei din cheltuielile de funcţionare de la instituţiile amintite, iar banii au fost duşi în fondul de rezervă.

Bugetul nu a ajuns încă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea.

„Este rezultatul votului inconştient al majorităţii din Consiliul Local PNL-USR-PLUS. Aşa cum anunţat-o încă de la momentul aprobării bugetului, că este un buget nefuncţional, iată că acum s-a confirmat. Faptul că sistemul informatic aparţinând Ministerului de Finanţe ne-a invalidat pentru aceste instituţii publice bugetul ne duce în imposibilitatea de a mai înregistra cheltuieli şi, mai mult decât atât, nu mai avem posibilitatea de a face plăţi pentru nici un fel de activitate în aceste condiţii. Am comunicat astăzi Instituţiei Prefectului această situaţie, solicitându-i ca în regim de urgenţă, cu celeritate, să exercite controlul de legalitate asupra Hotărârii Consiliului Local”, spune primarul Cristi Misăilă.

Edilul a spus că începând de azi va notifica toţi operatorii cu care Primăria are încheiate contracte de funcţionare că instituţia pe care o conduce nu mai are bani pentru plata facturilor şi începând cu 2 iunie va pune lacătul pe uşa primăriei. Edilul a anunţat că mai este o soluţie la care va apela pentru deblocarea situaţiei, şi anume convocarea Consiliului Local în şedinţă de urgenţă pentru a aloca bani din fonduri de urgenţă pentru suplimentarea bugetelor instituţiilor amintite.

Misăilă a recunoscut că bugetul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" nu a avut conturile blocate, aşa cum a afirmat atât el, cât şi directorul acestei instituţii, dar că în noile condiţii, cu bugetul invalidat, nu se mai pot face plăţi şi nici încasări.

Vă mai recomandăm:

Bugetul Focşaniului, votat la a treia încercare. Salarii diminuate cu 30% pentru funcţionarii din Primărie şi cu 50% la Poliţia Locală VIDEO

Cu o întârziere de două săptămâni, proiectul bugetului local al municipiului Focşani a fost lansat în dezbatere publică

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite