După amânări repetate, parcul de 3 milioane de euro din Focșani se deschide la început de decembrie FOTO

0
Publicat:

Autoritățile locale au decis să amenajeze în parcul de două hectare Orășelul Copiilor, fiind deja instalate figurinele și instalațiile luminoase.

Parcul Nicolae Bălcescu se deschide în curând FOTO: Ștefan Borcea
Parcul Nicolae Bălcescu se deschide în curând FOTO: Ștefan Borcea

Nu a fost să fie în primăvară, când era termenul de finalizare al lucrărilor, nici în vară, pe caniculă, cum promitea primarul, nici măcar în toamnă, când s-a mai dat un termen de prelungire, ci la începutul iernii. Ne referim la deschiderea celui mai mare parc din Focșani, "Nicolae Bălcescu", care s-a aflat în ultimii doi ani și jumătate într-un amplu proiect de reabilitare care a costat impresionanta sumă de trei milioane de euro.

parc nicolae balcescu (10) jpg

Din informațiile noastre, deschiderea parcului va avea loc de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, dar cel mai târziu pe 6 decembrie, când este Sfântul Nicolae. 

În acest sens, parcul a fost amenajat ca de sărbători, iar cel mai mult se vor bucura copiii. Deja la intrarea în parc au fost instalate figurine de Crăciun și toți copacii au fost îmbrăcați în instalații luminoase, lucru care s-a întâmplat, în premieră, în alte două parcuri din oraș, respectiv Grădina Publică și "Schuman".

Parcul "Bălcescu" a fost realizat în anii ‘60, pe vechea proprietate a celebrei familii Ferhat, care a cedat municipalităţii o suprafaţă considerabilă de teren în vederea amenajării locului de agrement.

În cei doi ani și jumătate de modernizări valoarea lucrărilor a crescut de la 10,6 milioane de lei la aproape 15 milioane de lei, suplimentarea consistentă fiind pusă de edil pe seama scumpirii materialelor de construcţii.

Pentru a realiza această investiţie, Primăria Focşani a apelat la un credit, lucrarea fiind executată de Compania Garden Center Grup SRL, o firmă din Bucureşti abonată la contracte publice.

Parcul cuprinde o zonă de joacă pentru copii, pe aleea care leagă accesul dintre strada Timiș cu centrul parcului, zonă skateri și roleri pe latura N-V.

În premieră a fost realizat şi un spațiu destinat iubitorilor de câini și partenerilor canini ai acestora, pe latura S-V a parcului. Au fost construite mai multe fântâni arteziene, alei pietonale, a fost schimbat complet mobilierul stradal şi s-au construit 2 grupuri sanitare.

De asemenea, au fost plantaţi 120 de copaci şi s-a refăcut în totalitate rețelele de electricitate, cu noi stâlpi și corpuri de iluminat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite