Conductele Conpet care trec prin Mărăşeşti, golite de 20 de tone de petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi, dintre care doi din judeţul Prahova, unul din municipiul Constanţa şi unul din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant la 15 iunie, în localitatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea,  în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-o conductă magistrală.

Grupul infracţional organizat acţiona în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv furtul de produse petroliere din conductele magistrale ale Conpet SA, ce tranzitează judeţele Călăraşi, Vrancea, Galaţi şi Prahova.

Potrivit Poliţiei Române, la 15 iunie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, au desfăşurat o amplă acţiune pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, fiind efectuate 20 de percheziţii domiciliare în judeţele Prahova (10), Călăraşi (1), Ilfov (1), Giurgiu (1), Ialomiţa (3), Constanţa (1), Vrancea (1), Galaţi (1) şi în municipiul Bucureşti (1).

Patru bărbaţi, dintre care doi din judeţul Prahova, unul din municipiul Constanţa şi unul din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant la 15 iunie, în localitatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea,  în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-o conductă magistrală. La faţa locului a fost găsit un autotren adaptat special pentru disimularea conţinutului, care conţinea peste 20 de tone de produs petrolier sustras.

Modul de operare este unul cât se poate de ingenios. Ca să pare totul legal, gruparea achiziţiona terenuri, de regulă intravilane, unde montau instalaţii artizanale asupra conductelor magistrale ce transportă produse petroliere.

Acestea erau ulterior racordate la conducte subterane care conduceau produsul petrolier sustras către locurile aflate în posesia suspecţilor. Ţiţeiul era transportat cu autotrenuri către diferiţi destinatari, de regulă societăţi comerciale, care activează în domeniul comercializării, transportării, prelucrării sau depozitării produselor petroliere, unde erau valorificate sub diferite forme. Poliţiştii şi procurorii au identificat trei instalaţii artizanale cu ajutorul cărora se sustrăgeau produsele petroliere din magistrale, în judeţele Vrancea, Galaţi şi Călăraşi”, a precizat Poliţia Română într-un comunicat.

Prejudiciul stabilit până în acest moment se ridică la peste 200.000 lei, urmând ca în urma cercetărilor să fie stabilit cu exactitate. Activitatea suspecţilor a fost monitorizată din anul 2012, însă abia pe 15 iunie poliţiştii au pus în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi pentru audieri.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 4 suspecţi, iar faţă de unul s-a instituit măsura de a nu părăsi ţara.

Mai puteţi citi:

Mafia carburanţilor vânată cu elicopterul. Şapte angajaţi MAI, implicaţi în reţeaua hoţilor de motorină

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri