VIDEO Darius Vâlcov a fost audiat la Tribunalul Dolj în dosarul în care este acuzat de luare de mită. La ieşirea din sala de judecată: „Nu fac declaraţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Darius Vâlcov a fost audiat astăzi de magistraţii Tribunalului Dolj în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În momentul în care a ieşit din sala de judecată a refuzat să facă declaraţii.

Procurorii DNA l-au trimis pe Darius Vâlcov în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi au stability în urma anchetei că  în anul  2012 i-a pretins unui om de afaceri  aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de  24.833.258 de lei fără TVA şi a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş. „În perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. Este vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina“, au precizat anchetatorii. 

Audiat la Tribunalul Dolj

Dosarul lui Darius Vâlcov a fost înregistrat la Tribunalul Dolj, iar astăzi noul consilier al premierului Dăncilă a fost audiat. La ieşirea din sala e judecată a fost întrebat dacă era ncesară numirea lui în cabinetul Dănilă, însă a refuzat să răspundă. „Nu fac declaraţii“, a spus Darius Vâlcov.

VIDEO 

Darius Vâlcov a fost audiat la Tribunalul Dolj în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Darius Vâlcov s-a mai ales cu un alt dosar pentru fapte de corupţie, iar în iulie 2017 a fost trimis în judecată. Este acuzat că a determinat angajaţii unei firme controlate de el să mituiască, ani la rând, un funcţionar al Oficiului de Cadastru Olt.

În anul 2015 a fost trimis în judecată pentru prima data în judecată pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibil şi spălare de bani. În dosar mai sunt cercetate alte patru persoane, iar dosarul se află pe rol la Curtea Supremă.  

       

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite