UPDATE Naşul cuplului Vasilescu-Manda e încă primar, deşi a fost declarat incompatibil. Prefectul a semnat joi ordinul de demitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, alături de naşul lor, Ovidiu Flori FOTO facebook / Claudiu Manda
Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, alături de naşul lor, Ovidiu Flori FOTO facebook / Claudiu Manda

Ovidiu Flori este de 12 ani în fruntea Primăriei doljene Işalniţa, una dintre cele mai prospere comune din judeţ. În mai 2015, ANI a arătat că edilul de la Işalniţa a încălcat legea pentru că a fost şi primar şi administratorul unei firme ce aparţinea Primăriei. De aproape 1 an şi jumătate, Înalta Curte de Casaţie a constatat incompatibilitatea, dar ordinul de demitere nu a fost încă emis.

UPDATE - Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcarescu (ALDE), a semnat, joi după-amiază, ordinul pentru demiterea primarului din Işalniţa, Ovidiu Flori, naşul de cununie al cuplului Lia Olguţa Vasilescu - Claudiu Manda.

Potrivit legislaţiei în vigoare, locul primarului va fi luat de către viceprimar, în cazul de faţă social-democratul Eugen Bălan, acesta fiind singurul viceprimar al localităţii.

Conform raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, "Ovidiu Flori s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2009 – 4 iulie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), şi funcţia de administrator al SC SERVICII PUBLICE IŞALNIŢA SRL“. Acelaşi document arată că societatea a fost înfiinţată de către Consiliul Local Işalniţa în anul 2009 şi se se ocupa cu activităţi de difuzare a programelor de televiziune.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ştirea iniţială

Imediat ce a primit raportul, Ovidiu Flori l-a contestat. În octombrie 2015, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea formulată de primarul Işalniţei şi a confirmat raportul ANI.

Ovidiu Flori a făcut recurs, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie, unde a rămas aproape 3 ani. Pe data de 18 iunie 2018, magistraţii, în sfârşit, s-au pronunţat: „Respinge recursul declarat de reclamantul Flori Ovidiu Aurelian împotriva sentinţei nr. 444 din 9 noiembrie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă“, se arată în hotărârea instanţei.

Deşi de la hotărârea definitivă a trecut un an şi jumătate, prefectul de Dolj nu a semnat încă ordinul de demitere, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. "Prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcarescu, refuză să semneze ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Ovidiu Flori, naşul Olguţei", a scris pe data de 10 decembrie pe pagina sa de socializare Dan Păloiu, preşedintele PMP Dolj. Două ore mai târziu, Păloiu a revenit cu o altă postare: "Uite că se poate! În urmă cu câteva minute am fost sunat de către prefectul de Dolj, domnul Dan Narcis Purcarescu, şi m-a informat că a primit referatul întocmit de către secretarul comunei Işalniţa şi că mâine (miercuri - n.r.) va semna ordinul de încetare a mandatului pentru primarul PSD Ovidiu Flori, naşul Olgutei şi al lui Claudiu Manda".

Prefectul de Dolj a fost, însă, în concediu de odihnă şi, cel mai probabil, documentul va fi semnat în cursul zilei de joi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite