Cum pregăteşti rapid cea mai gustoasă plăcintă cu brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a fost scoasă din cuptor, plăcinta se poate pudra cu zahăr.
După ce a fost scoasă din cuptor, plăcinta se poate pudra cu zahăr.

Când vine vorba de plăcinte, pe primul loc se află, fără îndoială, cea cu brânză şi stafide. Este plăcinta adorată nu numai de copii, ci şi de adulţi. Poate fi servită având alături o cană cu lapte, dar merge de minune şi lângă un pahar cu vin roşu.

Aluatul propus pentru aceasta reţeta se face rapid şi dă o savoare aparte plăcintei.

Ingrediente

250 de grame de făină

125 de grame de unt

2 ouă

1 praf de copt\3 linguri cu zahăr

puţină sare

Se amestecă făină, praful de copt şi untul la temperatura camerei până se obţine o pastă. Se adaugă ouăle, sarea şi se frământă bine, astfel încât sa obţinem o cocă nu foarte rigidă. Se formează o bilă pe care o acoperim cu o folie alimentară şi o introducem la congelator pentru o jumătate de oră.

Între timp, pregătim umplutura. 
 

Ingrediente

500 de grame de brânză (nu dulce)

5 linguri cu zahăr

2 ouă

1 esenţă de vanilie

coaja de la o lămâie (opţional)

3 plicuri zahăr vanilat\

2 linguriţe gris

stafide.

Brânza, după ce am fărâmiţat-o, o amestecăm cu restul ingredientelor. La final, adăugăm stafidele.

Scoatem coca de la congelator şi punem un sfert din ea deoparte. Întindem coca în tava pe care am tapetat-o, în prealabil, cu o hârtie de copt. Punem deasupra umplutura, iar din coca oprită formăm şuviţe pe care le întindem deasupra plăcintei astfel încât să formăm un fel de "grilaj". Ţinem plăcinta cu brânză şi stafide la cuptor circa 30-40 de minute.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite