Atacuri teroriste la Bruxelles. Mărturiile din infern ale jurnaliştilor din Craiova: „Sunt zeci de morţi, zeci de răniţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europa a fost zguduită marţi dimineaţa de exploziile produse în capitala belgiană Bruxelles. Cel puţin 30 de persoane au fost ucise, iar peste 250 rănite.

Patru jurnaliştii din Craiova au ajuns luni la Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului Victor Boştinaru. Din fericire toţi sunt bine, iar astăzi vor pleca spre România. „Am mers, acum, mult pe străzi si am văzut oameni plângând la gurile de metrou. Să ne predăm, să lovească şi România? Sunt zeci de morţi, zeci de răniţi. Instituţiile sunt paralizate, metroul închis, nu circulă nici autobuzele, elicopeterele supraveghează tot Bruxelles-ul, iar poliţia blochează tot mai multe străzi. Nu e o atmosferă de război, dar asta nu mai seamănă cu o capitală a Europei”, a scris, pe Facebook, jurnalistul Mihai Firică.

Atentatele teroriste au luat cel puţin 30 de vieţi şi au lăsat peste 250 de răniţi. „Europa trebuie să rămână unită! Lovituri criminale îndreptate împotriva civililor cu scopul de a panica de a teroriza. Au fost mai multe atacuri în Bruxelles nu doar pe aeroport. Zona metroului şi cele de lângă câteva instituţii importante sunt vizate de atacuri. Străzile din Bruxelles sunt pline de poliţişti şi militar, iar circulaţia este restrictionaţă. Toţi jurnaliştii din grupul nostru sunt în siguranţă”, a mai scris jurnalistul Mihai Firică.

O fotografie cu presupuşii autori ai atentatelor de marţi dimineaţa de pe aeroportul internaţional din Bruxelles, surprinsă de camerele de supraveghere cu puţin înaintea exploziilor, a fost difuzată de autorităţile belgiene, a relatat agenţia Belga, preluată de AFP.

Poliţia belgiană a emis un mandat de căutare pentru un presupus terorist suspectat de implicare în atacurile de marţi, de pe aeroportul din Bruxelles, relatează Reuters.

Forţele de ordine au cerut populaţiei să ofere orice detalii despre un bărbat surprins pe aeroport de camerele de supraveghere. El este îmbrăcat cu o geaacă deschisă la culoare şi are o pălărie pe cap.

El merge alături de alţi doi bărbaţi, care ar fi fost kamikaze şi care au murit în atacuri.Pe de altă parte, surse de poliţie citate de Belga au anunţat că operaţiunile de căutare de arme şi suspecţi în incinta aeroportului au luat sfârşit în jurul orei locale 15.30 (16.30, ora României). Experţi criminalişti sunt prezenţi la faţa locului, în timp ce pompierii evaluează stabilitatea clădirii. Aeroportul din Bruxelles va rămâne închis miercuri.

Firul evenimentelor, de marţi 21 martie:

Prima deflagraţie a avut loc cu puţin înainte de ora 08.00, în zona publică a terminalului plecări a aeroportului Zaventem din Bruxelles.  

A doua explozie ar fi avut loc chiar în centrul terminalului. Suflul a fost atat de puternic încât tavanul salii s-a prăbusit peste cei prezenţi.

O ora mai tarziu o explozie puternică a avut loc la o garnitură de metrou, oprită în staţia Maelbeek.

Mai citeşte şi

FOTO VIDEO Atentate la Bruxelles. Autorităţile belgiene au început vânătoarea de jihadişti. Statul Islamic promite „zile mai sumbre“

Atentate la Bruxelles. Mărturii şocante de la explozia din staţia Maelbeek. Cum arată posibilii terorişti de la Bruxelles

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite