21 de tone de carne de miel confiscate de inspectorii DSVSA Dolj. Marfa va fi dusă la incinerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii DSVSA au confiscat 21 de tone de carne de miel Foto: Arhiva
Inspectorii DSVSA au confiscat 21 de tone de carne de miel Foto: Arhiva

21 de tone de carne de miel şi 9 tone de produse lactate au fost confiscate de Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.

Marfa confiscată va fi dusă la incinerat. „Am confiscat 21 de tone de carne de miel şi mai avem de confiscat. Am confiscat ouă, produse lactate, produse din carne, am confiscat multe alimente în această perioadă, în jur de 30 de tone. Atunci când se intensifică consumul şi toţi românii vor să aibă masa plină de Paşti şi comercianţii încalcă măsurile de comercializare şi măsurile de igienă. Drept pentru care au fost sancţionaţi atât contravenţionale, cât şi prin confiscarea acestor produse alimentare“, a precizat Costică Retea, directorul DSVSA Dolj.

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au găsit nereguli de igienă, la documente însoţitoare şi trasabilitatea produselor, la conformitatea privind certificarea, la carnetele de sănătate, la examenele medicale ale personalului care manipulează şi vinde şi neconformităţi privind animalele neidentificate şi fără documente sanitar-veterinare care se vând în pieţe şi târguri.  

Au fost efectuate peste 500 de controale şi aplicate 45 de amenzi în valoare de 79.000 de lei. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite