Prima strigare la carnea de miel, 24 de lei kilogramul. ANAF-ul şi jandarmii, "călare" pe comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
miel

Zeci de crescători de ovine au venit astăzi cu primii miei la vânzare în piaţa agroalimentară din Focşani. Piaţa va fi deschisă până sâmbătă.

Astăzi a fost prima zi când crescătorii de animale au putut să vină cu miei de vânzare pe piaţa din Focşani. Administraţia Pieţelor Focşani a amenajat un spaţiu special pentru comercializare, sub atenta supraveghere a medicilor veterinari, iar tarabele s-au umplut cu miei de toate mărimile.

Nu putem însă să spunem că lumea a dat năvală la cumpărat, prima zi fiind una de prospecţie, oamenii fiind deocamdată nemulţumiţi de preţul piperat pe care îl cer comercianţii, respectiv 24 de lei pe kilogramul de carne.

De la deschiderea pieţei de miei nu puteau lipsi inspectorii ANAF, care i-au verificat pe comercianţi.

În piaţă şi-au făcut apariţia şi jandarmii, care vor fi prezenţi până sâmbătă.

"În perioada 27-30 aprilie, peste 30 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, împreună cu personal specializat din cadrul D.S.V.S.A. Vrancea, întreprind activităţi specifice în pieţele din municipiul Focşani pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor cu ocazia comercializării produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale. Activităţile se desfăşoară în baza „Planului comun de acţiuni privind coordonarea activităţilor specifice sărbătorilor pascale pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor”. De asemenea, jandarmii vor acţiona şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru prevenirea şi combaterea tuturor faptelor antisociale ce pot avea loc în astfel de locuri aglomerate.
Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi şi că intervenţia acestora poate fi solicitată prin numărul unic de urgenţe 112”, anunţă jandarmii vrânceni.

De asemenea, în Piaţa Obor din Focşani a fost amenajat un spaţiu unde vor putea fi tăiaţi mieii cumpăraţi în viu.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite