Zanfir Iorgu┼č, fostul primar al Mangaliei, condamnat ├«n prim─â instan┼ú─â. Ce acuza┼úii ├«i aduc procurorii DNA

0
0
Zanfir Iorgu┼č
FOTO Arhiva Adev─ârul

Tribunalul Constan┼úa s-a pronun┼úat luni, 12 noiembrie, ├«n dosarul penal ├«n care sunt inculpa┼úi Zanfir Iorgu┼č, fost primar al Mangaliei ┼či Liviu Paul Bota┼č, fost viceprimar.

├Än anul 2015, procurorii DNA Constan┼úa i-au trimis ├«n judecat─â pentru abuz ├«n serviciu pe Zanfir Iorgu┼č, fost primar al Mangaliei ┼či Liviu Paul Bota┼č, fost viceprimar, ├«n dosarul ÔÇ×oborului de animaleÔÇŁ.

Luni, 12 noiembrie, magistra┼úii Tribunalului Constan┼úa i-au condamnat pe cei doi la c├óte 3 ani de ├«nchisoare cu suspendare pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de abuz ├«n serviciu. Totodat─â, instan┼úa a admis ac┼úiunea civil─â formulat─â de Prim─âria Mangalia ┼či i-a obligat ├«n solidar pe cei doi inculpa┼úi s─â pl─âteasc─â suma de 490.011 de lei ca desp─âgubiri civile.

Procurorii DNA au ar─âtat ├«n rechizitoriu c─â ├«n perioada decembrie 2006 ÔÇô 04.10.2007, Zanfir Iorgu┼č, ├«n calitate de primar al municipiului Mangalia, ÔÇ×├«n mai multe r├ónduri, nu a ├«ndeplinit ┼či respectiv a ├«ndeplinit ├«n mod defectuos mai multe acte legate de atribu┼úiile de serviciu care decurgeau din func┼úia public─â ar─âtat─â, prin aceea c─â nu a organizat o procedur─â de achizi┼úie public─â conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investi┼úii Obor de animale.ÔÇŁ

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, spun anchetatorii, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Viceprimarul Bota┼č Paul Liviu este acuzat c─â a condus comisia de evaluare a ofertelor ┼či a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investi┼úii Obor de animale, ÔÇ×├«n cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, c─âtre SC Euro Coram SRL, de┼či oferta acesteia era neconform─â. Ulterior, ├«n perioada 22.03.2007 ÔÇô 19.04.2007, a efectuat mai multe pl─â┼úi nelegale din fonduri publice c─âtre societatea men┼úionat─â, pentru o lucrare ├«n fapt neexecutat─â, particip├ónd astfel ├«n mod direct ┼či nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 leiÔÇŁ, se arat─â ├«n rechizitoriu.

Decizia de astăzi a instanţei nu este definitivă.

Pe aceea┼či tem─â:

Zanfir Iorgu┼č revine ├«n PSD. Fostul primar al Mangaliei este ├«nso┼úit ┼či de cei ┼čase consilieri PDL din municipiu

Cristian Radu este primarul Mangaliei. Fostul ┼čef al G─ârzii Financiare l-a ├«nvins pe fostul primar Zanfir Iorgu┼č


 Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite