Cristian Radu este primarul Mangaliei. Fostul şef al Gărzii Financiare l-a învins pe fostul primar Zanfir Iorguş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Radu, din şef la Garda Financiară - primar al Mangaliei
Cristian Radu, din şef la Garda Financiară - primar al Mangaliei

Fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa este noul primar al Mangaliei. Cristian Radu, care a candidat ca independent la primărie, a reuşit să îl învingă pe fostul primar Zanfir Iorguş (PDL).

Radu s-a bucurat de susţinerea USL, care l-a convins pe primarul Claudiu Tusac (PSD) să se retragă din cursă. La Mangalia au votat 21.000 de persoane dintre cele 36.000 cu drept de vot.

De ce au fost reluate alegerile la Mangalia

Cristian Radu a fost votat de 9.512 alegători, în timp ce Zanfir Iorguş  a strâns 7.746 de sufragii. În turul de la 10 iunie, contestat pentru nereguli, Iorguş se clasase pe primul loc, iar Radu - pe al doilea. 

Consiliului Local Municipal Mangalia va fi format din PSD, PNL, Alianţa Creştin-Democrată şi PP-DD. PSD şi PDL au obţinut câte şase mandate,  ACD – patru mandate, iar PP-DD – două mandate. 

Aşa au decurs alegerile de la 24 iunie

„Am luat hotărârea de a candida la Primăria Mangalia după ce am văzut cu toţii că oraşul Mangalia a ajuns într-o situaţie aproape fără ieşire. Viaţa cotidiană a locuitorilor s-a degradat semnificativ în ultimii ani, toată lumea ajungând la concluzia că aşa nu se mai poate. Am decis că este momentul să pun umărul la redresarea Mangaliei sub toate aspectele. Mă refer în primul rând la problemele stringente care ţin de minima civilizaţie, cum ar fi căldura şi apa caldă, siguranţa cetăţeanului, câinii vagabonzi, aspectul oraşului. Dar trebuie vorbit şi de relansarea turismului în sudul litoralului, printr-o implicare activă a administraţiei locale, atragerea de investitori care să ofere locuri de muncă bine plătite, precum şi dezvoltarea unor proiecte de modernizare cu fonduri europene“, a declarat câştigătorul alegerilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite