VIDEO Operaţiune de salvare pe mare. Barcă cu pescari adusă la mal de Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în această dimineaţă, în jurul orei 9.00, în zona digului pescăriei de la 2 Mai.

Ambarcaţiunea Poliţiei de Frontieră, din cadrul Grupului de Nave Mangalia, a intervenit pentru remorcarea unei bărci de pescuit rămasă fără propulsie pe Marea Neagră, în care de aflau două persoane.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au fost informaţi de către Autoritatea Navală Română - M.R.C.C. că o ambarcaţiune de pescuit, care se afla la 600 de metri faţă de digul pescăriei de la 2 Mai, a rămas fără propulsie şi ne solicită intervenţia”, transmit reprezentanţăă Gărzii de Coastă.

La scurt timp,  ambarcaţiunea cu cele doua persoane aflate la bord a fost identificată, remorcată şi adusă în siguranţă în Portul Mangalia.

În barcă s-au aflat doi cetăţeni români, în vârstă de 56, respectiv 53 de ani, care nu au avut nevoie de asistenţă medicală.

Pescarii au declarat că în timp ce se aflau la pescuit motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Pe aceeaţi temă:

Peste 600 de kilograme de peşte, fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Peste 140.000 de pachete cu prezervative contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite