VIDEO Ministrul Turismului, nederanjat de molozul şi de construcţiile din Mamaia. Oficialul îşi petrece 1 Mai în Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Florin Jianu susţine o conferinţă de presă pe litoral. FOTO Adrian Boioglu
Ministrul Florin Jianu susţine o conferinţă de presă pe litoral. FOTO Adrian Boioglu

Mamaia va fi sufocată de mizerie, moloz, muncitori şi utilaje de 1 Mai. Ministrul Turismului, Florin Jianu nu pare deranjat, ba chiar încurajează autorităţile locale din Constanţa să nu oprească lucrul, chiar dacă asta va cauza un disconfort oaspeţilor veniţi la mare.

Ministrul a făcut o vizită de două zile pe litoral. S-a pus la punct cu problemele turismului la o şedinţă cu hotelierii, la Mangalia şi apoi a mers din staţiune în staţiune.

Vizita la Vama Veche a pornit cu stângul pentru că un vamaiot deranjat de coloana oficială şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria şi i-a adresat câteva vorbe de ocară ministrului. 

Florin Jianu a mers apoi la Olimp şi Neptun. Staţiunile din sudul litoralului sunt pe cât de frumoase, pe atât de părăsite. Patronii care au avut curaj să ridice aici hoteluri de lux se lovesc de neputinţa autorităţilor care nu au resursele să administreze litoralul la adevarata lui capacitate. Alternativa propusă de unii agenţi economici a fost înfiinţarea unei societăţi private care să administreze staţiunile. Ideea a rămas doar la stadiul de propunere. 

Ministrul Florin Jianu spune că are are soluţia perfectă pentru rezolvarea acestei probleme: acordarea de facilităţi şi scutiri de taxe şi impozite celor care vor să investească sau s-şi mărească afacerile din turism. Litoralul ar putea fi astfel o zonă pilot. Totul se poate face printr-un odin de ministru şi nu printr-o hotărâre de Guvern care ar cere după sine şi un acord al Comunităţii Europene. 

Oficialul crede că abia după aceea poate să treacă şi la sancţiuni pentru cei care cumpără hoteluri sau restaurante şi le lasă în paragină. Chiar şi aşa, Jianu recunoaşte că nu are pârghiile necesare pentru a face ceva împotriva celor care au distrus sistematic imaginea sudului litoralului. 

Dacă în sud sacţiunile sunt o soluţie, nordul litoralului, care este acum un adevărat şantier nu pare să-l deranjeze pe ministru. Florin Jianu a vizitat marţi staţiunea Mamaia alături de viceprimarul Decebal Făgădău şi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu. 

Ministrul spune că-şi va petrce 1 Mai la socrii săi, în Oltenia natală şi că recomandă oricui să vină pe litoral, indiferent de sezon. Jianu susţine că a petrecut Revelionul din ultimii ani numai la Mamaia şi că molozul şi muncitorii din nordul litoralului trebuie să rămână acolo în minivacanţa de 1 Mai.

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău a declarat că speră ca Guvernul să dea o ordonanţă prin care oricine să aibă dreptul să construiască până la 15 iunie. Edilul a primit sprijinul ministrului, dar şi pe cel al preşedintelui Autorităţii pentru Turism. 

Faleza din Mamaia este în această perioadă în plină reconstrucţie. Şantierul nu va dispărea până la mijlocul anului 2015.


Vă mai recomandăm:

VIDEO Mazăre va juca în noul videoclip al staţiunii Mamaia. Edilul va fi "Cezar" în melodia Deliei

O treime din structura de cazare clasificată a litoralului, pusă la dispoziţia turiştilor de 1 Mai

Cât ne costă 1 Mai la mare şi în Delta Dunării

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite