UPDATE Viitura loveşte din nou. Comuna constănţeană Peştera este sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezastru la indigo în comuna constănţeană Peştera. O ploaie torenţială a făcut ca viitura să lovească din nou, la numai două zile şi jumătate de la prima inundaţie.

Update Primarul Valentin Vrabie apreciază că pagubele sunt mult mai mari de această dată. Asta şi pentru că la Peştera a plouat mai bine de o oră şi jumătate, iar zona afectata de viitura nu a fost doar pe teritoriul comunei, ci şi pe al satelor Ivrinezu Mare si Ivrinezu Mic. 

Pagubele vor fi calculate abia în zilele următoare, atunci cînd proprietarii fermelor aflate acum sub ape vor vedea cu ce au rămas în urma potopului. Zona a fost vizitată în această după-amiază de şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Constantin Dancu şi de Prefectul Eugen Bola.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben pentru zona centrală li de vest a Judeţului Constanţa, dar oamenii din Peştera nu credeau ca vor fi loviţi când nici nu au scapat de noroiul adus de prima viitură.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea spun că au primit mai multe apeluri pe numărul 112 şi au trimis la Peştera echipaje care să acţioneze în momentul în care apa începe să intre în gospodării sau în case.

Vineri, 14 iunie fenomenele meteo extreme s-au manifestat pe dealurile de lângă Peştera şi satul Ivrinezu către municipiul Medgidia, acolo unde a şi plouat cu piatră.

Pe data de 11 iunie 2013 comuna Peştera a fost grav afectată de o viitură care, pe alocuri, a atins doi metri înălţime. Ploaia de câteva ore nu a căzut în localitate, dar apele care vin pe dereaua din Peştera au crescut atât de mult încât s-au revarsat şi au ras totul în calea lor. 

Bilanţul primei viituri este tragic: 60 gospodării, 15 hectare de păşune si 30 hectare de teren arabil măturate de ape, celebrul parc din centrul localităţii, sediul Căminului Cultural, Gradiniţa şi Primăria au fost inundate. Pagubele ajung la aproape un milion de lei.

Viitura de la Peştera, Constanţa

Vă mai recomandăm

VIDEO FOTO Dezastru la Peştera. O viitură de aproape 2 metri a inundat tot centrul localităţii constănţene

FOTO Fenomen unic pe litoral: Cazinoul între ceaţă şi soare
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite