UPDATE Mircea Băsescu a cerut să fie eliberat din închisoare. Magistraţii Tribunalului Constanţa au amânat sentinţa pentru săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu află luni, 4 septembrie, dacă va fi eliberat                             FOTO Arhiva Adevărul
Mircea Băsescu află luni, 4 septembrie, dacă va fi eliberat                             FOTO Arhiva Adevărul

Magistraţii Tribunalului Constanţa au judecat luni, 4 septembrie, contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de a-l libera condiţionat pe Mircea Băsescu.

UPDATE ora 14.45 Tribunalul Constanţa a amânat cu o săptămână pronunţarea unei decizii definitive în cazul contestaţiei la liberarea condiţionată hotărâtă de Judecătoria Medgidia în cazul lui Mircea Băsescu. În faţa instanţei, procurorii au susţinut că cererea este nefondată, Mircea Băsescu nedând dovadă că s-a îndreptat în preioada petrecută în detenţie.

În replică, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a susţinut în faţa judecătorilor că există dovezi ale îndreptării clientului său care a participat la mai multe programe educaţionale în penitenciar, că se îndeplinesc toate condiţiile să fie liberat condiţionat şi că starea de sănătate a lui Mircea Băsescu s-a înrăutăţit în închisoare.

Fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu, a încercat până acum de două ori să-i convingă pe magistraţi că poate fi eliberat mai repede din închisoare, dar fără succes. Pe 19 iulie 2017, Mircea Băsescu a făcut o a treia încercare, iar magistraţii Judecătoriei Medgidia au decis că acesta îndeplineşte condiţiile pentru a fi liberat condiţionat.  

Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată de către procurorii DNA, iar luni, 4 septembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa vor decide definitiv dacă acceptă sau resping această contestaţie. În cazul în care solicitarea procurorilor va fi respinsă, Mircea Băsescu va fi eliberat din penitenciarul Poarta Albă, acolo unde ispăşeşte o pedeapsă de 4 ani.

Tot Tribunalul Constanţa a mai respins până acum de două ori cererea lui Mircea Băsescu de liberare condiţionată, ultima sentinţă fiind în luna martie 2017.

Fratele preşedintelui a fost condamnat definitiv în anul 2016 pentru trafic de influenţă, judecătorii Curţii de Apel Constanţa condamnându-l definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost acuzat de procurorii DNA că a primit suma de 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi într-un dosar care-l viza pe Sandu Anghel.

Pe aceeaşi temă:

Acuzaţii grave ale angajaţilor din închisori: „Deţinuţii-VIP sunt favorizaţi în penitenciare“. Sindicaliştii îl dau exemplu pe Mircea Băsescu

Mircea Băsescu aşteaptă decizia definitivă a judecătorilor pentru liberarea condiţionată

 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite