Turist ucrainean dispărut în Marea Neagră, în zona Costinești. Practica kitesurfing

0
0

Ucraineanul, cazat la o pensiune din Costinești, practica kitesurfing, dar nu a mai revenit la mal. Autoritățile au demarat operațiunile de căutare a bărbatului de 49 de ani.

Plaja din Costinești FOTO: Călin Gavrilaș
Plaja din Costinești FOTO: Călin Gavrilaș

Duminică, 18 septembrie, în jurul orei 16.20 serviciul MRCC (Maritime Rescue and Coordination Centre) a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat de origine ucraineană care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești - Vama Veche și nu a mai revenit la țărm.

Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare.

„A fost solicitată asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil. La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC”, transmite Autoritatea Navală Română.

Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare.

Bărbatul dispărut are 49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești.

Potrivit martorilor, kitesurful său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un sort galben și vesta roșie. Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul 0241/61.59.49.

Tânăr dispărut în zona Costinești

În paralel cu căutările bărbatului din Ucraina, autoritățile continuă căutările pe mare în cazul tânărului dispărut pe 9 august. 

În acea seară de marți, Lucian și Aurel, doi tineri de 21 de ani veniți din Vaslui să muncească pe litoral, au intrat în mare, deși salvamarii arboraseră steagul roșu, semn că scăldatul este interzis. Valurile agitate l-au înghițit pe Aurel, iar Lucian a încercat să-și salveze prietenul. A dispărut și el în apă. Unii martori spun că lui Aurel i se făcuse rău în apă și nu știa să înoate.

După două zile, trupul lui Aurel a fost găsit între stabilopozii din zona digului Obelisc din Costineşti. Băiatul a fost înmormântat în Crețeștii de Jos, satul natal. În schimb, căutările continuă în cazul lui Lucian.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite