Tone de alimente expirate de doi-trei ani, descoperite la un operator cu puncte de lucru în Costineşti UPDATE

0
0
Mici expiraţi din 2020 foto: IPJ Constanţa
Mici expiraţi din 2020 foto: IPJ Constanţa

Tone de alimente expirate au fost descoperite în Costineşti la un singur operator economic ce avea mai multe puncte de lucru. Şeful Protecţiei Consumatorilor spune că nu a mai văzut aşa ceva.

UPDATE: IPJ Constanţa a anunţat că sâmbătă, 6 august, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au pus în aplicare un mandat de percheziţie, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracţiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum şi săvârşirea infracţiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii la o societate comercială din staţiunea Costineşti, au fost identificate şase camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste şase tone de alimente (peşte şi carne), de diverse categorii şi sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020.

După control, au fost depistate şi conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

Ştirea iniţială:

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a declarat pentru News.ro, că acţiunea de control a fost coordonată de către structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar la verificări au fost prezenţi, pe lângă comisarii ANPC, şi reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.  

„A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat. Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a afirmat Horia Constantinescu. 

El a menţionat că în activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel. 

Produsele expirate vor fi preluate de societăţile de incinerare care vor distruge întreaga cantitate. Poliţia va stabili în acest caz dacă va deschide un dosar penal.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Fetiţa de aviator care a devenit „prinţesă“ în Palatul Regal de la malul mării: „Era spectaculos când era furtună. În mare erau nişte instalaţii care urlau“

Plajele din Eforie şi Agigea se extind. Lucrările se desfăşoară şi în plin sezon estival

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite