Spitalul Judeţean a primit un laborator pentru detectarea infecţiei cu coronavirus. Aparatura este donată de firma Histria şi Sindicatul Navigatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator performant donat unităţii medicale FOTO Spitalul Judeţean Constanţa
Laborator performant donat unităţii medicale FOTO Spitalul Judeţean Constanţa

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa va avea un laborator de biologie moleculară în cadrul căruia vor putea fi lucrate testele PCR.

Unitatea medicală din Constanţa a primit, în urma unei sponsorizări, echipamente de înaltă performanţă constând în două linii complete de diagnostic prin biologie  moleculară a virusului SARS-CoV-2. 

Un astfel de echipament are două componente: un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) şi un aparat Real Time PCR  (acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr şi detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Până în momentul de faţă a fost livrat şi instalat primul echipament. Acesta provine din Coreea de Sud şi conţine inclusiv reactivi şi consumabile.  

Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

„Noi, conducerea Spitalului, în numele tuturor cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Constanţa, mulţumim celor care s-au implicat până acum şi au susţinut activitatea medicală, prin donaţii şi sponsorizări. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putinţă şi utilizăm toate resursele de care dispunem astfel încât pacienţii noştri să beneficieze în permanenţă de servicii medicale de calitate, a transmis Managerul SCJU Constanţa, Ş.L. dr. Cătălin Nicolae Grasa.   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite