Se măreşte cartierul de nevoiaşi Henri Coandă. Localnicii sunt disperaţi din cauza infracţionalităţii, iar preţul apartamentelor din zonă a scăzut

0
0
Cartierul la vizita lui Victor Ponta FOTO Maiana Iancu
Cartierul la vizita lui Victor Ponta FOTO Maiana Iancu

Primăria Constanţa va extinde cartierul pentru nevoiaşi Henri Coandă, unde se vor construi încă şase blocuri: trei vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naţionalizate, iar alte trei pentru cazurile sociale grave.

Primarul interimar Decebal Făgădău a declarat la ultima şedinţă de Consiliu Local că va introduce un sistem de supraveghere video în campusul social: „Ştiu de reclamaţiile care vin de la locatarii din campus, cât şi mai ales de la cei din zonă şi trebuie luate măsuri şi împreună cu poliţie pentru un climat de siguranţă", a declarat Decebal Făgădău.

Locuitorii din zonă sunt disperaţi deja de infracţionalitatea care a crescut în zonă. Pe internet a fost creată o pagină pe Facebook intitulată „Împotriva cartierului Henri Coandă Constanţa“. Aici, oamenii au postat imagini cu maşinile şi casele vandalizate. „În cartierul ăsta nu am avut niciodată gratii la ferestrele de la parter, însă acum e nenorocire“, se plâng vecinii cartierului dezvoltat de fostul primar Radu Mazăre.

„În mai puţin de patru luni ne-a fost spartă luneta la maşină, locuind aîn apropierea cartierului Henri Coandă, iar azi-noapte m găsit spart geamul portierei stânga faţă. Ducându-mă la Secşia 2 Poliţie pentru declaraţii şi amprente, am aflat că nu sunt singura din zonă ci s-au mai spart încă 19 maşini în aceeaşi noapte“, scrie pe Facebook o păgubită.

Din cauza construirii cartierului de nevoiaşi, aparatamentele din zonă au scăzut foarte mult, cu cel puţin 15 – 20% din valoarea lor spun agenţii imobiliari.

Cartierul cu dosar penal

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri unde locuiesc aproximativ trei mii de persoane. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ şapte milioane de euro.

Investiţia face obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Primarul este acuzat de procurori că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale -, pentru a ajuta compania să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

La rândul său, Avraham Morgenstern, afaceristul israelian care a construit cartierul social Henri Coandă, este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Vă mai recomandăm:

Radu Mazăre: „Îmi dau demisia când vreau eu, e decizia mea personală. Acum sunt mâhnit, încerc să-mi dau seama ce s-a întâmplat la alegeri“

Părerea lui Radu Mazăre despre Klaus Iohannis: „Nemţii sunt oameni serioşi. Sper ca el să normalizeze situaţia“

Interceptări din dosar. Şpaga s-a negociat în cinci întâlniri. Radu Mazăre: „El pierde bani, eu pierd imagine“

Radu Mazăre a fost eliberat sub control judiciar. Îşi petrece Paştele acasă. „Vă aştept de 1 Mai la mare!“

Radu Mazăre, eliberat: „Ruşanu a sforăit de m-a rupt!” DNA: Elan Schwartzenberg le-a virat în cont şpaga de 175.000 de euro fraţilor Mazăre

VIDEO STENOGRAME Radu Mazăre: „Dacă nu rezolvă problema, mă ocup eu de ei personal!”

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite