Se deschide sesiunea „Pontica“. Comunicările se vor desfăşura online: de la lumea traiană la secolul Regelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul sesiunii Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa
Afişul sesiunii Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa

În perioada 17 – 19 noiembrie 2021, se vor desfăşura online lucrările celei de-a 54-a ediţie a Sesiunii Ştiinţifice Internaţionale Pontica a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, cu tema: „Istorie şi arheologie în spaţiul vest-pontic“.

Comunicările vor fi prezentate în următoarele secţiuni, grupate pe domenii: Pre-Protoistorie, Greco-Romană, Medievală, Modernă-Contemporană, Conservare – Restaurare şi tematic: Cultura Hamangia – între tradiţii şi inovaţii; Arheologie tomitană; Lumea traiană la frontierele Imperiului Roman; Bizanţ si populaţii migratoare (secolele VII-XIII); Moştenirea otomană în Dobrogea; Numismatica la Dunărea de Jos. De la Antichitate la contemporaneitate; Dobrogea în secolele XIX – XX; Secolul Regelui. Secolul extremelor.

Deschiderea oficială a sesiunii va avea loc miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 11.00, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Participarea la momentul inaugural al acestui eveniment se va desfăşura în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu respectarea normelor de protecţie antiCovid. Lucrările sesiunii se vor desfăşura în format online, pe secţiuni.

Pe aceeaşi temă:

Cât de întinsă era cetatea Tomis pe vremea lui Ovidius. Poetul exilat îi numea pe localnici „barbari de viscol doborâţi“

2.000 de ani de la moartea lui Ovidius. Vechiul Tomis organizează un festival mondial de arte în memoria poetului latin

Parcul Tăbăcărie din Constanţa, scenă pentru „Viaţa şi pătimirile lui Ovidius Publius Naso”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite