Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur: Ponta a luat totul în Peştera, comuna independentă din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preferat în comuna independentă Peştera
Victor Ponta, preferat în comuna independentă Peştera

În comuna independentă Peştera, Victor Ponta a obţinut mai bine de jumătate din voturile oamenilor la alegerile prezidenţiale. Astfel, candidatul PSD a luat 45, 22% din numărul total al voturilor. La mare distanţă s-a situat Klaus Iohannis, cu 14, 69%, iar Monica Macovei este pe locul trei cu 10,71%.

În comuna Peştera, Victor Ponta a câştigat alegerile detaşat. Localitatea şi-a dobândit statutul de comună independentă din luna octombrie, după ce 11 consilieri locali au părăsit PSD-ul şi unul PNL-ul şi au devenit independenţi, urmând exemplul primarului Valentin Vrabie, care a candidat la ultimele alegeri locale ca independent.

Ei au luat această decizie după ce Liviu Dragnea a dat ordonanţa care le-a permis aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul.

Primarul comunei spune că, la rândul lui, a renunţat la PSD, în anul 2009. „Am renunţat să mai fiu într-un partid când am văzut că interesele partidului nu coincid cu nevoile cetăţenilor“. 

De altfel, pe 1 aprilie 2014, peste 1.200 de oameni din comună au venit în faţa Consiliului Judeţean Constanţa pentru a protesta vizavi de faptul că aleşii nu vor să aloce niciun leu pentru reabilitarea unor drumuri. Valentin Vrabie spune că Peştera nu a primit niciun leu de la bugetul judeţean.
 

​La nivelul judeţului Constanţa, rezultatele candidatului USL au fost mult mai slabe. După numărarea voturilor, Victor Ponta a strâns 37,36% dintre voturile valabil exprimate, iar Klaus Iohannis a obţinut 29,41% dintre sufragii. Pe locul trei este Elena Udrea cu un procent de 8,07%. 

Monica Macovei a reuşit să adune doar 6.38% din voturile constănţenilor, iar surpriza cea mai mare a fost pe locul 5 - Corneliu Vadim Tudor a fost votat de 5,48% dintre alegători. 

Prezenţa la vot la Constanţa a fost de 55,39%. Asta înseamnă că din cei 630.330 alegători au votat 318.886. Au existat şi multe voturi nule - peste 9000 buletine au fost anulate din diferite motive.

Surprinzător, constănţenii de la oraş au fost mai conştiincioşi de această dată şi prezenţa lor la urne a fost mai mare.

Vă mai recomandăm: 
 

Şefa Turismului de pe Litoral, Corina Martin, nu va apuca să voteze: „Am făcut trei ore de la aeroport şi e o coadă de 500 de oameni“

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aberaţiile votului de la Constanţa. Mamă şi fiu cu aceeaşi adresă, arondaţi la secţii diferite de votare

ALEGERI PREZIDENŢIALE  2014. Cum arată un buletin de vot şi care este aşezarea în pagină a candidaţilor

Alegeri prezidenţiale 2014. Constanţa îşi pierde preşedintele odată cu plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni

Alegeri prezidenţiale 2014. Prima suspiciune de mită electorală, semnalată la Cogealac

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur la Constanţa. Ies sau nu constănţenii la vot?

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite