Reorganizarea IPJ Constanța scoate polițiștii în stradă. Se anunță noi proteste

0
Publicat:

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a fost reformat, din decizia ministrului de Interne Cătălin Predoiu, după ce tragedia de la 2 Mai a scos la iveală multele neajunsuri ale instituției.

Polițist, controale în stradă sursa foto Arhiva Adevărul
Polițist, controale în stradă sursa foto Arhiva Adevărul

Unele servicii au rămas identice, au apărut servicii noi, iar alte compartimente și birouri au fost comasate în noi structuri.

Poliția Muncipiului Constanța rămâne cu patru secții de Poliție în oraș, însă acestora li se adaugă Secția de Poliție Mamaia, care până la restrcturare era doar un post, dar și Secția Port (care era serviciu separat și se subordona Direcției de profil din IGPR). În plus, unitatea coordonează si posturile de Poliție Agigea și Cumpăna. 

La fel și în Mangalia: poliția municipală primește în coordonare posturile comunale 23 August, Albești, Pecineaga și Tuzla.

Secția Rurală Limanu a fost desființată și mutată ca secție în Vama Veche-2 Mai, și de asemenea au fost înființate secții de Poliție în Neptun și Costinești.

Aceeași este situația și în restul orașelor din județ, unde polițiile orășenești primesc responsabilități și în mediul rural.

Cu alte cuvinte, foarte multe funcții de conducere au dispărut, mai ales în mediul rural.

Schimbări au apărut și în serviciile aflat în subordonarea directă a IPJ. De pildă, Serviciul Cazier Judiciar a preluat Compartimentul de Informare și Relații Publice și s-au înființat servicii noi, cum ar fi cel de Management Operațional, Serviciul Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității și Serviciul Siguranță Transporturi sau cel de Investigare a Infracțiunilor de Mediu

Nemulțumiți de aceste modificări, polițiștii au anunțat că ies, din nou, să picheteze sediul IPJ Constanța. Protestul este organizat în data de 31 ianuarie 2024, în intervalul orar 14‑17 și nu este asumat de niciun sindicat. Polițiștii spun că starea lor de nemulțumire a atins cote maxime și și-au anunțat participarea, în număr mare, la acest protest.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite