Ministrul de Interne anunță schimbările de la IPJ Constanța. Cine sunt noii șefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, anunță reorganizarea Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța, după accidentul din 2 Mai, în care și-au pierdut viața doi tineri după ce au fost loviți de mașina unui șofer drogat.

Cătălin Predoiu anunță că vor fi mai mulți oameni pe teren, iar numărul polițiștilor va crește, astfel încât va fi un polițist la fiecare două-trei mii de locuitori, în loc de un polițist la 5.000 de locuitori. De asemenea, acesta transmite că vor fi mai mulți angajați și mai puțini șefi. 

Cătălin Predoiu - Foto  INQUAM Photos Octav Ganea
Cătălin Predoiu - Foto INQUAM Photos Octav Ganea

Va fi reorganizat și programul de lucru, pentru a fi evitată oboseală.

Regula este 8 ore, excepție, maxim 12 ore, la structurile de dispecerat, structuri de acțiuni speciale, centrul de reținere și arestare preventivă, cercetare la fața locului și așa mai departe”, spune Ministrul de Interne. 

IPJ-ul Constanța va fi reorganizat pe 3 mari piloni, unul dintre ele fiind ordine și siguranță publică. De asemenea, mașinile de poliție vor fi dotate cu gps. 

Ministrul a anunțat că numărul de șefi de poliție va scădea de la opt, la trei. astfel eliminându-se suprapunerile de competență.  „În acest moment, în Constanța operează nu mai puțin de opt șefi de poliție inclusiv șeful IPJ, subordonați toți ministerului prin IGPR conducând structuri între care unele au atribuțiuni care se suprapun. În urma reorganizării, în Constanța vor opera 3 șefi mari de poliție: Șeful IPJ, șeful BCCO (Biroul de Combatere a Crimei Organizate Constanța) și șeful Biroul Operațiuni Speciale Constanța.”, spune ministrul 

Structura de combatere a crimei organizate din portul Constanța va intra în subordinea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Funcțiile nu se diminuează. 

Secția de Poliție Transport Maxim va fi desființată și va funcționa în cadrul Poliției municipiului Constanța, fără adjunct. Funcțiile de execuție din secție vor lucra tot în port. 

Și secții rurale de poliție vor fi desființate, din nouă vor rămâne trei: Băneasa, Mihail Kogălniceanu și Cogealac. 

În plan teritorial, polițiile municipale și orășenești preiau în directă responsabilitate mediul rural arondat. Astfel, se echilibrează raportul calitativ și serviciul polițienesc asigurat în mediul urban și rural către cetățean.”, explică Ministrul

La nivelul Inspectoratului de Poliție din Constanța se estimează un deficit de 23% de funcții. Ministrul își propune să ajungă la un deficit de 8%, astfel încât IPJ-ul să aibă peste 2.200 de funcții. Pentru asta, noii absolvenți, din promoția noiembrie 2023 vor fi repartizați în cadrul Inspectoratului Județean Constanța. 

Ministrul mai cere ca relațiile cu publicul să fie desfășurate cu mai multă transparență. 

Acesta își dorește ca proiectul pilot ce vizează IPJ Constanța să aibă succes și să fie aplicat la nivelul Poliției din întreaga țara.

Pentru început, am decis să împuternicesc la IPJ Constanța nou șef inspector Bîltag Dumitru și șef adjunct Cătană Daniel Ovidiu”, a transmis Cătălin Predoiu. 

Dumitru Bîltag a fost, în trecut, şef al IPJ Mureş, director al Oficiului de Protecţie a Martorilor şi adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) și o va înlocui pe Mădălina Vlangăr, numită după tragedia de la 2 Mai. În ceea ce îl privește pe Ovidiu Cătană, acesta a fost împuternicit în locul lui Marin Dincă. 

Luăm totul în serios. Sunt lucruri de îmbunătățit. Cer Guvernului, Parlamentului, să înțeleagă că ordinea și siguranța publică nu vor fi puse deoparte. Sunt convins ca voi avea înțelegerea necesară pentru sprijinirea cetățeanului.“ a transmis Cătălin Predoiu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite